|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #3 kdy: 26.07.2017, 10:46 » |
|
V minulosti jsem se několikrát stěhoval a měl jsem vlastně jakési putovní stupně 2 a 3. Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Vlastně ani moc nebylo nad čím 1x 2. stupeň do bytové PL nad dveře a 3x 3. stupně v zásuvkách. A to vše již před dvaceti roky! Nevím, zda se stěhování vyplatí, když životnost varistorů je cca 10 let! Jak udávají výrobci a kolegové zde.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
ACEOF ACES
Neverifikovaný uživatel @7
Odpočet běží
|
|
« Odpověď #6 kdy: 26.07.2017, 11:30 » |
|
Kdybych potřeboval chránit spotřebiče citlivé na přepětí v hodnotě 50000 korun a více, tak bych si pořídil malý přenosný rozvaděč se svodiči přepětí typu 2 a 3, který by měl vidlici pro připojení do nechráněné zásuvky a výstupní chráněnou zásuvku, do které by se připojily chráněné spotřebiče tak, aby to zvládl zapojit i člověk bez elektrotechnic ké kvalifikace a bez nutnosti zásahu do stávající elektroinstala ce. Přijde mi to, ale takové nereálné, myslím si, že normální lidé stejně o to nemají zájem nebo to nepotřebují.
|
klima se rychle mění a společnost, jak jí známe se začne hroutit, pokud lidé co nejdříve podstatně nesníží svou spotřebu
31.12.2020 - 10 let a 9 měsíců.
|
|
|
Jan Hájek
Prostě .... HÁJEK!
|
|
« Odpověď #7 kdy: 26.07.2017, 12:15 » |
|
Kdybych potřeboval chránit spotřebiče citlivé na přepětí v hodnotě 50000 korun a více, tak bych si pořídil malý přenosný rozvaděč se svodiči přepětí typu 2 a 3, který by měl vidlici pro připojení do nechráněné zásuvky a výstupní chráněnou zásuvku, do které by se připojily chráněné spotřebiče tak, aby to zvládl zapojit i člověk bez elektrotechnic ké kvalifikace a bez nutnosti zásahu do stávající elektroinstala ce. Přijde mi to, ale takové nereálné, myslím si, že normální lidé stejně o to nemají zájem nebo to nepotřebují.
Spíše bych doporučil DEHNshield http://elektrika.cz/data/clanky/dehnlog-19-kombinovany-svodic-bleskovych-proudu-dehnshieldDEHNshield je kombinovaný svodič s jisřištěm, takže do bytového rozvaděče sice až moc, ale má jiskřiště a tak strárnutí není téma. Nebo DEHNguard SE LI, který je takový , ,nadtyp,, 2 s 60 kA, ale myslím, že jednodušší bude ten DEHNshield (v TNC byl u Kamat v akci za 4500 Kč).
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #12 kdy: 27.07.2017, 06:20 » |
|
Anebo taky staci si sjednat pojisteni domacnosti a zadne prepetovky pronajimatele neresit. Jen je potreba si vybrat na zaklade pojistnych podminek, ne podle cenoveho srovnavace ...
A řeší pojišťovny přepěťovky?
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|