Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« kdy: 28.06.2017, 09:02 » |
|
FOXTROT lze ovládat i hlasem! Ovládání hlasem se přibližuje k dokonalosti. Jedna z funkcí ve vědecko-fantastických filmech je dnes běžně k dostání. Nastal už čas, abychom se o to měli jako dodavatelé elektroinstala ce zajímat? I když to nemáme v plánu nikomu prodávat, o takové možnosti je dobré vědět. Nebo jste snad někdo před dvaceti roky tušil, že budeme každý nosit výkon několika sálových počítačů po kapsách a nazývat jej mobilním telefonem? Zdroj: zde... Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci? FOXTROT lze ovládat i hlasem!
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
raj
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 28.06.2017, 11:56 » |
|
Hmmm... Takže když si chci rozsvítit světlo v koupelně, musí mi a všem poskytovatelům na cestě chodit internet, Amazon nesmí mít výpadek a nesmí se mi utancovat foxtrot.
Připomíná mi to podobný problém, kdy jsem chtěl udělat zahradní zavlažování. Naivně jsem si myslel, že toho bude plný internet. Byl: Plán zálivky připravím v google kalendáři. Systém se přes wifi spojuje s velkým Googlem (samozřejmě tam musí mít účet) , tahá si plán zálivky a řídí oněch 6 solenoidů... Asi jsem brontosaurus.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 28.06.2017, 12:15 » |
|
Hmmm... Takže když si chci rozsvítit světlo v koupelně, musí mi a všem poskytovatelům na cestě chodit internet, Amazon nesmí mít výpadek a nesmí se mi utancovat foxtrot.
Asi je v tuto chvíli jedno, zda se jedná o Foxtrot nebo jiný systém, který využívá sdíleného výpočetního systému. Pokud bys chtěl autonomní řešení, pak by ses asi nevešel do pár tisícovek. Proč vlastně všichni používají freemaily? Na cloudech? Není to podobná nebezpečnost výpadku? Sám asi tuto službu zatím nepotřebuji i když si dovedu představit chvíle, kdy by mi se mi spustil nějaký automatizovaný proces vyvolaný hlasem ... Ale to je na každém spotřebiteli.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 28.06.2017, 17:03 » |
|
Na Iphone velice rád používám diktování, tedy alespoň tehdy, pokud nemám čas nebo chuť se trefovat do malé klávesnice na displeji. Po nadiktování určité sekvence je můj hlas odeslán do cloudu Apple, dekódován výkonným hardware a zpět se mi do telefonu vrátí pouze písmenka. Aha, odtud pocházejí občas divně zkomolené věty ve Tvých příspěvcích...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
raj
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 29.06.2017, 19:05 » |
|
A nestačila by na to jedna konev?
Je vidět, že na tom nejsem zase tak zle. Jsou starší brontosauři než já... 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |