Průvan v domě přitahuje blesky!

<< < (5/9) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí  27.06.2017, 09:13

...na druhou stranu také nevidím důvod, proč za bouřky otevírat okno.

To já zase ano. Vzpomeňte dědečka ze Saturnina, jak se chodil dívat, jak vyrábí elektřinu konkurence. Za zavřeným oknem si jeden tu bouřku tak neužije  :D

Ivan Taraba:
Citace: Miroslav Minařík  27.06.2017, 11:50

Navrhuji založit rubriku Pověry a mýty!
Co si myslíte, které téma by viselo stále nahoře? ESE nebo spořiče energie?

Zajímavé pověry a mýty se vyskytují okolo světelných zdrojů s LED. Třeba vliv vlnové délky jejich světla na lidské zdraví, obsah jedovatých materiálů, rušení do sítě atd. A třeba to ani nejsou mýty. Musí tam být kvalifikovaný arbitr, který rozhodne, zda téma patří mezi pověry a mýty. Ne vždy je to jednoznačné.

Jan Franěk:
Citace: Miroslav Minařík  27.06.2017, 11:50

Navrhuji založit rubriku Pověry a mýty!
Co si myslíte, které téma by viselo stále nahoře? ESE nebo spořiče energie?

Podle mého spíš "spořiče". I když to patří spíše do rubriky podvody.

Citace: Ivan Taraba  30.06.2017, 00:54

Zajímavé pověry a mýty se vyskytují okolo světelných zdrojů s LED. .....,  rušení do sítě atd.

Ale to je potvrzený fakt. Několikrát jsem byl u měření a opravdu se jednalo o pěknej bordel.  ;)  

Ivan Taraba:
Citace: Jan Franěk  30.06.2017, 04:35

Ale to je potvrzený fakt. Několikrát jsem byl u měření a opravdu se jednalo o pěknej bordel.  ;) 

Některé ruší, některé neruší. Sranda je, když se mýty používají jako argumenty pro nebo proti.

Mimochodem, věříte, že "pri-smogu-je-vice-bourek-prave-kvuli-spinavemu-vzduchu" (zpravy.aktualn e.cz)?

Milan Hudec:
Citace: Ivan Taraba  08.07.2017, 23:39

Některé ruší, některé neruší. Sranda je, když se mýty používají jako argumenty pro nebo proti.

Mimochodem, věříte, že "pri-smogu-je-vice-bourek-prave-kvuli-spinavemu-vzduchu" (zpravy.aktualn e.cz)?

Já byl učen že neruší pouze čistě Ohmická zátěž s výjimkou jejího spínání/rozpínání.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana