Jak připojit další vývody o průřezu 6mm2 viz. foto?
Jan Franěk:
Dle dotazu se jedná o rozdělení napájení pro podružné rozvaděče. Když se soustředím na dovolené zatížení, tak to může vyjít. V principu bude asi dost záležet na délce vedení a předjištění té desítky, nebo co je tím hlavním přívodem. Pokud bude hlavním jistič 25A, asi bych se toho nebál. U 32A už to může být na hraně, v případě 40A za hranou.
Mnohem větším problémem bude ten zmiňovaný průřez 6mm pro vodič PEN. TO je spíš průser.
Podle mne to není práce odborníka, ale bastl kterým někdo ušetřil jen pár korun, ale náprava bude stát mnohem více peněz, času a práce. Tak trochu vás lituji.
Podobné závady jsou dost problematické. Všechno funguje i několik let a jen těžko se vysvětluje že to tak nemůže být. Za podobnou práci bych trhal občanky a výuční listy, kdyby je ten bastlíř měl.
Zdenek Hejčl:
Honzo, v podstatě to stejně vidím i já.
Je to bastl, bez vyhovující koncepce návrhu. (zle)
Milan Hudec:
Myslím že problémy s nedostatečným průřezem PEN lze bezproblémově vyřešit vložením oddělovacího transformátoru do vedení.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 08.06.2017, 10:54
Myslím že problémy s nedostatečným průřezem PEN lze bezproblémově vyřešit vložením oddělovacího transformátoru do vedení.
Nebo výměnou bastlíře za odborníka ;)
Vít Rotrekl:
Citace: Juraj Rojko 07.06.2017, 18:39
Přechod TN-C na TN-C-S tam teda nevidím (ten modrý bude nejspíš HDO)
Mate pravdu, koukal jsem na to na mobilu a viděl jsem špatně.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana