Jak si vyložit požadavek uznání sazby D26d, 55% z ins. jističe?
Miloslav Stehno:
Na D57d jsem se přesně před rokem ptal EONu i já.
Část jejich odpovědi:
Citace
Příkon topných elektrických spotřebičů nebo tepelného čerpadla, včetně instalovaného příkonu akumulačního spotřebiče pro ohřev teplé užitkové vody (bojleru), je-li takový spotřebič instalován, musí být při hodnotě hlavního jističe 3x20 A minimálně 5,3 kW.
Vít Rotrekl:
Citace: Miloslav Stehno 31.05.2017, 13:55
Příkon topných elektrických spotřebičů nebo tepelného čerpadla, včetně instalovaného příkonu akumulačního spotřebiče pro ohřev teplé užitkové vody (bojleru), je-li takový spotřebič instalován, musí být při hodnotě hlavního jističe 3x20 A minimálně 5,3 kW.
Takže těch 40% s celkového příkonu sedí +- ... teoreticky 3x20A -> 3x 4600W -> tedy celkem 13800W, z toho 40% je 5520W.
Takže pro pana Žabku:
při požadavku na D57d je třeba dodržet těch 40% s celkového příkonu. Tedy při 3x25A by měl být ten příkon všech topných spotřebičů cca 7kW.
Ale pozor při vytápění a ohřevu TUV tepelným čerpadlem, tato podmínka nemusí být dodržena. Stačí doložit výpočet tepelných ztrát objektu a tím dokladovat že tepelné čerpadlo má dostatečný výkon na to aby to vytopilo.
Miloslav Stehno:
... asi berou cos fi 0,96, pak to sedí přesně...
40% z 3 * 230 * 20 * 0,96 = 5,299 kW
Miroš Jan:
No jo, jenomže zrovna nedávno, jsem řešil podobnou věc.
Zákazník požaduje D57d, ale příkon TČ, (má příkon 3kW), to není 40% z celkové spotřeby domu.
Teplené ztráty cca 3,5kW.
Čekám na odpověď zákazníka, jestli dostane přiznanou sazbu D57d.
::)
Vít Rotrekl:
Citace: Miroš Jan 01.06.2017, 11:56
No jo, jenomže zrovna nedávno, jsem řešil podobnou věc.
Zákazník požaduje D57d, ale příkon TČ, (má příkon 3kW), to není 40% z celkové spotřeby domu.
Teplené ztráty cca 3,5kW.
Čekám na odpověď zákazníka, jestli dostane přiznanou sazbu D57d.
::)
To by mohlo projít... :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana