Jak si vyložit požadavek uznání sazby D26d, 55% z ins. jističe?

(1/4) > >>

Tomáš Žabka:
Včera jsem se setkal se zajímavým názorem technika EON (z doslechu od kolegy). V podmínkách pro uznaní distribuční sazby je uvedeno:
"
Podmínky uplatnění sazeb D 25d nebo D 26d:
1. V odběrném místě musí být řádně instalován u sazby D 25d el. akumulační spotřebič pro vytápění objektu nebo ohřev užitkové vody, u sazby D 26d el. akumulační spotřebiče pro vytápění objektu.
2. Odběratel zajistí technické blokování elektrických akumulačních spotřebičů v dobách platnosti vysokého tarifu.
3. U sazby D 26d musí součtový inst. příkon akumulačních el. spotřebičů činit nejméně 55% příkonu odpovídajícího hodnotě hlavního jističe před elektroměrem v odběrném místě, nebo
musí odběratel prokázat, že výkon těchto spotřebičů odpovídá tepelným ztrátám vytápěného objektu.
"

Technik EON říká, že pro sazbu D26d se tím odstavcem myslí 55% jednofázové hodnoty jističe, takže pokud má člověk 3x25A, tak by mělo stačit topidlo 3,2kW (14A) a má nárok na uznání sazby. Jaký je váš názor, na tuto zkutečnost? Řešili jste to někdy? Já mám doma 3x25A a těleso v bojleru 3f 4,5kW, tedy na fázi 6,5A, ale při přepočtu na jednu je to 17,5A splnil bych tedy taky podmínky udělení sazby? (kdyby se jednalo o topidlo)

Tomáš Žabka:
Tak jsem to trochu popletl jedna se o sazbu D57d, ale princip je stejný jen jde o 40%.

Fuk Tomáš:
Vskutku tvořivý přístup. A to mu nepřijde divné, že by domácnost s přípojkou 1x 25 A splnila podmínku stejným topidlem, jako domácnost s trojnásobným rezervovaným příkonem (3x 25 A)?

Tomáš Žabka:
Mám na to úplně stejný názor, proto se na to ptám tady.

Miroš Jan:
Technik E-ONU, se ukokl.
Jinak ČEZ to má podobné, akorát se jedná o sazbu TČ, v příloze.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana