Proč při zapojení na softstartéru okamžitě při o start rozsvítí error?
Jirka Údržbář:
Je zajímavé, že je motor zapojen do trojúhelníku. Takto malé motory se většinou zapojují do hvězdy.
Nehrabal se někdo ve svorkovnicí motoru a opravdu takto zapojen dříve běžel?
Jiří_Hrubý:
A R100 je nastavena na 7,5kW proč?
Jan Bocek:
Jak dlouho ten kompresor nebyl v provozu?
Bez měření se nepohnete.
Doporučuji přepojit do hvězdy, shodit řemeny a proměřit motor. To je záběrový proud
a proud při běhu ve všech fázích. Pak provést totéž v trojúhelníku.
A potom při zátěži.....
U kompresoru je často závada v kompresoru, mazání a stav kroužků....pří padně je již zadřený.
Stav kompresoru již pohledem tomu nasvědčuje, že je zanedbaná údržba.
Jiří Pečánka:
Kompresor jel dvě sezóny žní (je to podnikatel v zemědělství). Do rekonstrukce onoho rozvaděče. Stav se posunul tím směrem, že byl dnes motor demontován a odvezen do servisu.
Co se týče zapojení do hvězdy/trojúhelníku, bohužel ze štítku nelze vyčíst, jaké bylo originální zapojení.
Soft startér byl zapojen až po nafocení obrazové přílohy. Je v tom rozvaděči na kompresoru zapojen mezi R100 a motor.
Nastavení R100 bylo ponecháno původní. Ano vím, měl jsem si všimnout.
Jirka Š. Svejkovský:
Na to pozor. Přepojit motor do konfigurace, na kterou není určený, to je cesta do pekel. Sám jsem to zažít při zapojení velkého motoru odsávání, kdy ochrana vybavila při
rozběhu. Řešení bylo vyměnit ochranu (Vánoce, máš smůlu) nebo snížit výkon přepojením do Y a riskovat zničení motoru. No, risknul jsem to a dobrý. Ale to brnění někde vzadu u stromečku, to bych vám nepřál.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana