Je nutné mít samostatný proudový chránič pro koupelnu pokud již jeden existuje?
Jan Franěk:
Ale pořád platí SELV zdroj pro LEDky. 8)
Peter Munka:
Citace: ufon14 20.08.2021, 21:45
Ten "na zbytek domu" je velmi citlivý a nahodile vypadává. I v klidu, nemusí být nic zapnuto.. Elektrikářem vše proměřeno, závada nezjištěna. Jen při měření proudového chrániče zjištěno, že je velmi citlivý - ani to nejde naměřit - hned vypadne...
Měření jednotlivých okruhů je asi obtížné - těžko dohledat, které dráty na liště nuláku a země patří ke které fázi - jestli to dobře říkám...
A další věc - během roku tohoto používání se už "spálily" 3 kuchyňské spotřebiče - toustovač,kavovar, trouba. Vždy uplně do skratu, kdy okamžitě vypadne proudový chránič.
Vymenil by som elektrikara : neoznacene vodice, zmerat chranic nevie, z vypadavania chranica bez zataze spolu s poruchami spotrebicov neurobi aspon teoriu o spojeni PE a N, pripadne problematickom PEN pre cely objekt. Tych priznakov je dam dost.
Jiří Schwarz:
Citace: ufon14 20.08.2021, 21:45
...
Ten "na zbytek domu" je velmi citlivý a nahodile vypadává. I v klidu, nemusí být nic zapnuto.. Elektrikářem vše proměřeno, závada nezjištěna. Jen při měření proudového chrániče zjištěno, že je velmi citlivý - ani to nejde naměřit - hned vypadne...
Když mám podezření, že chránič "padá příliš ochotně", změřím jeho parametry tak, že ODPOJÍM vodiče na jeho výstupu, aby mi nějaké svody, unikající proudy,... neovlivnili měření
A když už je mám odpojené, připojím si je pak zpět vložením kousků vodičů, abych tam mohl cvaknout kleště od revizního měřáku a podívat se co tam teče za rozdílové proudy.
Ono se tam nějakých 8 - 10 mA klidně "nasčítá" z připojených zařízení, kapacitou rozvodů,... A při těchto hodnotách rozdílových proudů občas "padají" některé chrániče při nějaké špičce v síti
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana