Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?
J Lhava:
Citace: Jan Franěk 17.04.2017, 19:47
Sice nechápu úplně proč se nepodepsat pod svůj projekt
No dobře, a který projektant to má být?
Ten, který dělal dokumentaci pro stavební povolení?
Ten, který dělal dokumentaci pro provádění stavby?
Ten, který dělal zadávací dokumentaci veřejných zakázek na stavební práce?
Ten, který dělal realizační dokumentaci?
Ten, který dělal dokumentaci skutečného provedení?
Nebo jiný projektant? Nebo všichni?
Jan Franěk:
Citace: Jan Hlavatý. 17.04.2017, 19:54
U vzorového dokumentu je kolonka pro dva. ALe předpokládám že se revizákovi má do ruk dostat jen realizační část, podle které bude instalace zhotovena, případně upravená dokumentace skutečného provedení. RT přece nezajímá nic jiného.
Ale nechci se točit dokola jen na jedné věci. Je toho trochu více.
Citace: Jan Franěk 17.04.2017, 19:47
Nějak krom povinností, postrádám i možné návrhy na konkrétní řešení v těchto situacích.
Jen doplním. Nepíši o variantě, kdy si nechám zpracovat, nebo zpracuji dokumnetaci pro revizi sám a sám také podepíši že jsem toto i realizoval. Jde mi o případy kdy jste někam přizváni a teď narazíte na zmiňované problémy a nechcete, nebo nemůžete to provést tímto postupem.
Jinak by to znamenalo takto řešit pomalu každou revizi.
Jan Bocek:
Citace: Jan Hlavatý. 17.04.2017, 19:54
Ten, který dělal dokumentaci pro stavební povolení?
Ten, který dělal dokumentaci pro provádění stavby?
Ten, který dělal zadávací dokumentaci veřejných zakázek na stavební práce?
Ten, který dělal realizační dokumentaci?
Ten, který dělal dokumentaci skutečného provedení?
Nebo jiný projektant? Nebo všichni?
Dosti často musím nahlédnou do "projektu" a následně do realizační dokumentace a dokumentace skutečného stavu. zatím jsem vyžadoval, aby realizační firma,neboli zhotovitel se do dokumentace skutečného stavu podepsal a uvedl své kontaktní údaje.
Pokud to je již od 1.4.2017 povinnost se podepsat i na VRZ rak z určitého pohledu to je duplikace, ale z jiného pohledu zase jistota.
Dneska pro spoustu realizátoru, zhotovitelů je požadavek dokumentace skutečného provedení naprosto cizí. Velice často v "tom jedou" i provozovatele, když požadují po firmách " nějak to udělejte" a o dokumentaci a VRZse nestarejte.
Vidíte často realizační anebo výrobní dokumentaci při VRZ?
J Lhava:
Citace: Jan Franěk 17.04.2017, 20:02
ALe předpokládám že se revizákovi má do ruk dostat jen realizační část, podle které bude instalace zhotovena ...
Kolik jste v životě viděl realizačních dokumentací?
Já tak maximálně jednu za rok, a to je možná i moc.
Běžně se realizuje podle stavebního povolení či podle anonymních tendrových dokumentací. Takže podepisovat v tomto případě nebude nikdo?
Citace
Já/my jako osoba (osoby) odpovědná za projekt elektrické instalace ...
Neuchopitelný blábol. Kde je definován pojem "osoba odpovědná za projekt elektrické instalace"? Kdo to je? Žádnou osobu tohoto označení jsem za svou praxi ještě nepotkal. Bude to mít na vizitce? Nebo v pracovní smlouvě? V živnostenském oprávnění? Nebo kde? Kde takovou osobu bude RT hledat?
J Lhava:
Jak tak nad tím dumám, tak jediná "osoba odpovědná za projekt elektrické instalace" reálně může být zpracovatel "dokumentace elektrického zařízení odpovídající skutečnému provedení". A to proto, že tato dokumentace je povinnou součástí podkladů pro provedení výchozí revize dle ČSN 34 1500, čl. 4.1. Žádná jiná dokumentace povinná k výchozí revizi není.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana