Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (22/49) > >>

Jan Franěk:
Včera jsem během poslechu rádia slyšel o tom, že cestovní kanceláře budou nadále kopírovat cestovní doklady a pasy, což je dle GDPR přísně zakázané. Prý musí kvůli leteckým společnostem. Jen se to prý bude skartovat hned poté co to nebude potřeba. Nevím ,ale mě to přijde jako kočkopes.

ale vrátil bych se zpět k ČSN  2000-6 v nové edici.

Množí se názor, že se novou normou nic nezmění a že jména instalační firmy a projektanta nejsou důležitá, jen doporučená. Zajímal by mne postoj dozorových orgánů a jestli se plánjí nějaké kontroly RT, přesněji jejich RZ, především těch výchozích, kde už dnes máme mnoho řekněme hrubých chyb u mnoha RT.

Co na to redakce? nechtěli by jste někoho oslovit a zjistit jeho názor na toto téma? Co to doplnit názory samotných normotvůrců?  ;)

Milan Hudec:
Pokud tam podpisy nebudou, předává revizák dílo s vadou, jelikož nelze uvažovat o charakteru skrytém dopouští se podvodu.

František Šohajda:
Citace

Množí se názor, že se novou normou nic nezmění a že jména instalační firmy a projektanta nejsou důležitá,

článek 6.5.3 (co má zpráva obsahovat)

V normě je jen ve článku 6.5.3.5 kým má být zpráva podepsána. (jen RT)

Ve článku 6.5.3.6 poznámka 1 že formuláře z normy mohou být použity  (a nemusí?)....
A jinde podpis nebo adresa projekce a zhotovitele není výslovně nařízeno!!

Je to na diskuzi. ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk  11.05.2018, 06:22

Co to doplnit názory samotných normotvůrců?  ;)

Tady je.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  11.05.2018, 06:22

... což je dle GDPR přísně zakázané. ...

Prd zakázané.
Je to deklaraci proč taková data sbírají a následně zacházejí.
Co se týká GDPR, tak je to zmatek pro ty kteří to nenastudovali společně se zákonem 101/2000.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana