Norma, která stanoví jištění RCD?
IM:
Citace: Surovec 12.04.2017, 18:42
Příklad: Jistič 40A x přetížení 1,13, nesmí do 1 hod. vypnout. Přes jistič protéká proud 45,2A.
K tomu bych uvedl, že nelze vše dimenzovat podle jmenovitých hodnot, ale výpočtových, jak zde bylo dříve uvedeno. Tzn. s uvažováním součinitele Beta, kde jeden činitel je soudobost. Dimenzování dle jmenovitých hodnot, např. u většího závodu, může v důsledku vést k tomu, že při zprovoznění zjistíme, že ze 4 transf. 1000 kVA tam máme 2 zbytečně. :-[
Jirka Š. Svejkovský:
To jsme se ale dostali z garsonky do hutí.
Pokud chránič 25A nepřežije zkrat za jističem 25A, nezaslouží si mojí další pozornost, je to šmejd a já s ním končím. Na akademické debaty o vypínacím proudu nemám čas ani chuť.
Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.04.2017, 18:44
To jsme se ale dostali z garsonky do hutí.
Pokud chránič 25A nepřežije zkrat za jističem 25A, nezaslouží si mojí další pozornost, je to šmejd a já s ním končím. Na akademické debaty o vypínacím proudu nemám čas ani chuť.
Přesně tak.
Výrobce uvádí jasné podmínky použití. Všechno ostatní jsou jen slinty o ničem.
Jozef Baránka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.04.2017, 18:44
Skôr to treba povedať inak: pokiaľ chránič so skratovou odolnosťou 6kA neprežije skrat za ističom 6kA, ...
alebo: pokiaľ chránič 25A neprežije zaťaženie za ističom 25A,...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana