Nemáte tip na logování binárních vstupů?

<< < (2/3) > >>

Martin_Vašíček:
Citace: Jan Žák  04.04.2017, 05:46

Celkem by mě zajímalo k čemu to je? Nějaký sběr dat z elektroměrů nebo?

Sběr dat z detektorů dopravy  ;)

Jan Franěk:
Citace: Martin_Vašíček  04.04.2017, 20:55

Sběr dat z detektorů dopravy  ;)

"Što takoje" detektor dopravy?  :-\

Jan Bruthans:
Citace: Martin_Vašíček  04.04.2017, 20:55

Super, to by mohlo být ono. Když s tím máte zkušenosti, jak složité je to softwarově přizpůsobit mým potřebám? Tím myslím sledování vstupů a jejich logování s časovým razítkem, a pak následného exportu?

Fateky mají velké množství registrů - cca 12000, každý s kapacitou 16b - tedy při sdružení registrů máte možnosti skoro neomezené. Ve verzi 60MC,jak jsem již psal, je tam i obvod hodin. Jinak je možné adresovat registry nejen přímo, ale i "offsetem". Programování se dělá přes program WinProLadder a má formu grafických "relé" - pro člověka programujícího ve vyšším jazyku trošičku nezvyk (není klasické if/else),  ale dá se na to zvyknout.

Co se týče hodnot registrů, ty já vyčítám přes CMWEB na webovky pomocí php příkazu curl() - tak si v případě své systémové instalace zobrazím, že někde není zhasnuto, v jakém režimu mi jede vodostop, atd... Stejně tak ovšem existuje samostatný curl příkaz pro linuxový server, pomocí kterého bych to mohl logovat na ten server a jinak fatek má i nějaké převodníky přímo do excelu - ale to jsem nikdy nepotřeboval, takže o tom vím jen teoreticky.

Pro začátek bych doporučoval probrousit tyto stránky - tam najdete o systému (takřka) vše potřebné (ne o CMWEBu, ale s tím vám poradí přímo v sea.
http://fatek.seapraha.cz/hlavni-strana/dokumentace/navody/fbs/

Petr Janošík:
Musí se jednat o profesionální výrobek?
Pokud ano, doporučuji  bezpapírový zapisovač OM700 od výrobce ORBIT MERRET. Má obrovské možnosti různých vstupů, které si již při objednávce specifikujete.

Pokud by nevadil "bastl" není nic jednoduššího, než sáhnout po mikročipu, vše naprogramovat  a doladit periferie dle daných požadavků.

Martin_Vašíček:
Citace: Jan Franěk  04.04.2017, 20:59

"Što takoje" detektor dopravy?  :-\

Možná jsem to špatně formuloval. Tak počítadlo průjezdů :-)

Citace: Petr Janošík  06.04.2017, 10:16

Musí se jednat o profesionální výrobek?
Pokud ano, doporučuji  bezpapírový zapisovač OM700 od výrobce ORBIT MERRET. Má obrovské možnosti různých vstupů, které si již při objednávce specifikujete.

Pokud by nevadil "bastl" není nic jednoduššího, než sáhnout po mikročipu, vše naprogramovat  a doladit periferie dle daných požadavků.

Spíš bych to viděl na ten bastl, potřebuji něco co nejjednodušího :-)

Citace: Jan Bruthans  04.04.2017, 21:44

Fateky mají velké množství registrů - cca 12000, každý s kapacitou 16b - tedy při sdružení registrů máte možnosti skoro neomezené. Ve verzi 60MC,jak jsem již psal, je tam i obvod hodin.

Celkem se mi to líbí, otázka je, jestli jsem schopen si to sám naprogramovat, nebo je to až moc složité pro začátečníka v tomto oboru :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana