Nemáte tip na logování binárních vstupů?

(1/3) > >>

Martin_Vašíček:
Neměl by někdo z vás tip na jednoduchý datalogger těchto parametrů:

1. minimálně 32 vstupů
2. vstupy jsou napěťové (+24VDC společné, -24VDC jsou impulsně spínané)
3. frekvence čtení impulsů min. 10x/s
4. čítač impulsů každého vstupu
5. časové razítko - stačí hodinově (např. mezi 13 a 14h přišlo na vstup1 78impulsů atd.)
6. velká pamět na hodnoty jednotlivých kanálů (v řádech milionů) - měsíčně cca 1mil. impulsů na každém vstupu
7. jednoduchý export dat s resetem všech hodnot (xls, csv, xml)
8. min. rozměry
9. cena

Nenapadá někoho něco? Napadlo mě třeba nějaké PLC, ale s takovým počtem vstupů už je to většinou otázka několika rozšiřujících modulů a tím razantně stoupá cena.

Martin_Vašíček:
Nebo mě alespoň trochu naveďte na nějakého výrobce, kde bych mohl prohledat katalogy  ;)

Jan Bruthans:
Já mám praktickou zkušenost s FATEKem - v tomto případě byste potřeboval jeden z těch největších a nejvybavenější ch - FBs-60MC - má to 36 vstupů (binárních, 24V) a 24 výstupů (relé či transistor) a už i modul reálného času (to třeba varianta 60MA nemívá). K tomu (pro připojení na ethernet) ještě komunikační modul WEBSERVER.
Možná je to pro vás trošku "overkill" - asi nepotřebujete ty výstupy. Já to používám pro inteligentní instalaci a spokojenost.
Cena této dvojice je cca 15.000Kč +- DPH - zas nevím, zda-li si představujete něco takového či je pro vás ta cena příliš vysoká.
Prodává to seapraha.cz - WEBSERVER je přímo jejich výrobkem a i když návod k tomu skoro nedávají, dá se s vývojovými pracovníky dobře mluvit a jsou udělající.

Jan Žák:
Celkem by mě zajímalo k čemu to je? Nějaký sběr dat z elektroměrů nebo?

Martin_Vašíček:
Citace: Jan Bruthans  03.04.2017, 09:40

Já mám praktickou zkušenost s FATEKem - v tomto případě byste potřeboval jeden z těch největších a nejvybavenější ch - FBs-60MC - má to 36 vstupů (binárních, 24V) a 24 výstupů (relé či transistor) a už i modul reálného času (to třeba varianta 60MA nemívá). K tomu (pro připojení na ethernet) ještě komunikační modul WEBSERVER.

Super, to by mohlo být ono. Když s tím máte zkušenosti, jak složité je to softwarově přizpůsobit mým potřebám? Tím myslím sledování vstupů a jejich logování s časovým razítkem, a pak následného exportu?

Cena je přijatelná na takové zařízení. S tím problém není.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana