Nové lednici BOSCH chybí přívodní šňůra - lze ji takto zprovoznit?
Fuk Tomáš:
Citace: Patrik Mlynar 22.03.2017, 11:19
... vratit bez uvedenia dovodu...
Tak to je přesně to, co bych nedoporučoval.
Když odmítnou řešit reklamaci nekompletního výrobku, tak taky odmítnou vrátit peníze. Přinejmenším si budou nárokovat srážku za odbornou opravu a za znehodnocení zboží (použité, opravované). Dostanete zpátky v nejlepším případě polovinu zaplacené ceny, a to po několikaměsíčn ím handrkování.
Nedoporučoval bych ani vrácení zboží bez informování prodejce o problému. Jestli v tom má prsty někdo ze skladu (to vidím tak na 90%), tak to si pište, že si pohlídá, aby Černého Petra nedostal zpátky. Budete tam, jako v předchozím případě, ovšem s podezřením na pokus o podvod na krku.
Miroslav Zuna:
Prodejce : " vrátit zboží můžete ,ale podle reklamačního řádu musí být zboží kompletní a v nepoškozeném originálním obalu."
František Šohajda:
Citace: Miroslav Zuna 22.03.2017, 14:58
Prodejce : " vrátit zboží můžete ,ale podle reklamačního řádu musí být zboží kompletní a v nepoškozeném originálním obalu."
Tak jak píše kolega. reklamace se vždy vztahuje na nefungující přístroj, v žádném případě ne na nekompletní! To si uvědomme! To bych si mohl koupit PC a vydělat procesorovou kartu a bednu vrátit, že PC nefunguje! (doh)
Jakub Pavilnec:
(poklona) mnohokrát za názory. Příliš jste mě teda nepotěšili ;) Problém vidím v tom, že když zboží vrátím bez udání důvodu, tak řeknou, že není kompletní a nazdar. Včera jsem ještě před schválením tématu volal na infolinku eshopu a než jsem stačil něco říct, řekli, že topředají na reklamace. Zatím žádná odezva.
Co se týče případného vykradení zásilky, tak to mě napadlo jako první, bylo to ale v kartonu přetažené dvěma plastovýma páskama, co bývají pouzívané v paletové přepravě. Po přestříhnutí těchto pásek se dá ale karton jednoduše nadzvednout a přístup ke kompresorové části je tam.
Až budu vědět něco víc, poreferuji. Já spíš doufal, že ve fabrice měli špatnej den, což by ale znamenalo, že je neexistující kontrola kvality.
Martin Červený2:
Prodejce není oprávněn jakkoli omezovat právo spotřebitele věc reklamovat a klást podmínky, které zákon nevyžaduje. K takovýmto požadavkům např. v reklamačním řádu nebo smluvních podmínkách se nepřihlíží.
https://www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/muze-prodejce-pri-reklamaci-pozadovat-originalni-obal-ci-vsechno-prislusenstvi/7
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana