Jak udělat černý odběr seriózním provedením?

<< < (4/4)

Ižák Ctibor:
Mám ešte jednu malú poznámku. Na videu sa hovorí, že ak dáme zelenožltý vodič na správne miesto, ostatné sa nám uložia správne. Toto je pravda, len v prípade, ak sme prerušili daný kábel a spájame tieto dva konce. Ak ale budeme pripájať do tejto spojky tretí kábel, záleží od toho, korý konec kábla budeme mať v ruke. Môže sa stať, že bude smer točenia farieb žíl práve opačný a potom nám žily sedieť nebudú.

Miroslav Minařík:
Citace: Ižák Ctibor  18.03.2017, 07:47

Mám ešte jednu malú poznámku. Na videu sa hovorí, že ak dáme zelenožltý vodič na správne miesto, ostatné sa nám uložia správne. Toto je pravda, len v prípade, ak sme prerušili daný kábel a spájame tieto dva konce. Ak ale budeme pripájať do tejto spojky tretí kábel, záleží od toho, korý konec kábla budeme mať v ruke. Môže sa stať, že bude smer točenia farieb žíl práve opačný a potom nám žily sedieť nebudú.

No ...
... to bych asi považoval za samozřejmé, že pokud něco cizího připojuji tak to má ještě druhý konec a jeho zapojení bych stejně prověřoval.
Ne, že bych neměl nedůvěru v kablovky, ale asi by mne nenapadlo jen tak věřit, že někdo druhý ...

Miloš v tom videoklipu ukazoval jak jedním (stále tím stejným) kabelem uděla rozbočku se zachováním sledu fází.

Nutno ještě podotknout, že jde o jeden prvek stavebnice do průmyslu, nikoliv o samostatnou spojku nebo rozbočku jako je třeba gelová alternativa.

Jan Franěk:
Citace: Miroslav Minařík  18.03.2017, 08:12

Nutno ještě podotknout, že jde o jeden prvek stavebnice do průmyslu, nikoliv o samostatnou spojku nebo rozbočku jako je třeba gelová alternativa.

Omlouvám se, toto jsem přehlédl. Potom jsou mé předchozí komentáře takříkajíc bezpředmětné.  (drinks)

Vít Rotrekl:
Citace: Jan Franěk  18.03.2017, 06:48

Souhlasím. Když si vybavíme nesčetné krabice IP56 plné vody, vznikne obava že by to mohlo i v tomto případě dopadnout stejně.
Pro použití ve vodě, bych to asi řešil spíš gelovou spojkou.

Citace: Milan Hudec  18.03.2017, 00:07

Pokud to nebude rybník tak je moudřejším řešením rozdělit kabely hromadně v "suchu"

Chlapi souhlasím s váma. Když mě ale ty svítidla příjdou s metrovým kabelem, tak s tím nic nenadělám.

PS: Osobně mám raději smšťovací spojky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana