Jak udělat černý odběr seriózním provedením?

<< < (3/4) > >>

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.03.2017, 21:25

Je fakt, jak za deskou najdu bokosvorky, tak si dávám pozor. Ale ještě jsem tak černocha nenašel, vždycky šlo o nějaký divoký ale legální řešení.

Jo, jednou jsem to našel v tý zaplombovaný krabičce místo elektroměru. Na férovku. Krabička ještě neměla průhledný víčko ;)

Nevím jak dnes, ale dříve firmy co dělali pro rozvodné závody subdodávky (výměna HDS) a podobně černocha si nechali pro sebe.....Jeden známý co to dělal několik let ,  mě ve slabé chvilce řekl, že takových "černoušků" viděl zelména v RD dost a dost ať už chtěné nebo ne.
Vždy se tvářili že nic.

Jan Franěk:
Vrátím se k původnímu tématu.

Podobné řešení bych osobně použil třeba k zahradním světlům, kde máme často problém nějak zapojit světla průběžným způsobem, se kterým mnoho výrobců těchto světel nepochopitelně nepočítá.
Ale jinak bych to v instalaci viděl jen velmi nerad. Hledání případné závady, pokud o tomto rozdělení nevíte, se může podepsat na vašem zdraví  8) i investorově peněžence.
Jen si nejsem jist tím, že je to určené přímo do země, třeba bez zalití. Obávám se vzlínání vlhkosti jak vývodkami, tak kabelem a následný problém po nějakém čase provozu.

PS: O šikovnosti i "šikovnosti" zahrádkářských kutilů jsem se také přesvědčil mnohokrát. S jedním se dokonce pohádal, protože nechtěl dovolit opravu kabelu, dokud nedoroste mrkev, která rozstla právě nad poškozeným kabelem pro asi 5 chatek. Myslím ale že mu to vysvětlili kolegové z těch chatek, protože druhý den byla od něj dokonce i kabel vykopán a připraven k opravě  ;D . Příčinou problému byla amatérská spojka, zalitá asfaltem.

Vít Rotrekl:
Jak napsal Honza Franěk. Vím kde to použít. V brzké době mě čeká nějaké osvětlení zahradního jezírka, a vím přesně, že něco takovéhoto budu potřebovat. Možná dojde k tomu, že tyto spojky budou pod vodou (bude tam jen 12V DC). Takže by to mohl být dost ostrý test toho krytí IP69...

Milan Hudec:
Pokud to nebude rybník tak je moudřejším řešením rozdělit kabely hromadně v "suchu"

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  18.03.2017, 00:07

Pokud to nebude rybník tak je moudřejším řešením rozdělit kabely hromadně v "suchu"

Souhlasím. Když si vybavíme nesčetné krabice IP56 plné vody, vznikne obava že by to mohlo i v tomto případě dopadnout stejně.
Pro použití ve vodě, bych to asi řešil spíš gelovou spojkou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana