Co potřebuji za doklady k dodavatelské práci na živnostenský list?

<< < (2/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Místo toho vám stačí ta smlouva s RT. vám pak bude stačit ten multimetr (ale doporučoval bych i čistokrevnou zkoušečku).

František Šohajda:
Citace: Jan Pawlus  15.03.2017, 11:51

Paneboze….  Ale vzdyt ja zadne revize nedelam,  a zadne merici pristroje nepotrebuju,  krome multimetru….

No,  vidim ze se na to radsi vykaslu,  nez tohle vsechno vyrozovat….

Diky za informace..

Musíte mít alepoň řádnou smlouvu s RT a tu musíte předložit na TIČRu !
A daleo a daleko více věcí jako jsou normy,atesty žebříků a pod....
Měřáky s kalibračními listy byjste měl mít, protože si práci posobě musíte něčím vyzkoušet!

Také jsme tím všichni prošli a jsme tu ! ;D

Jozef Baránka:
To Pawlus:
Síce českú legislatívu nepoznám, a ani už nepracujem v oblasti elektro, ale myslím si, že príležitostné práce môžete vykonávať aj podľa občianského zákonníka. Samozrejme, treba to zdaniť na konci zdaňovacieho obdobia, ale to snáď by ste ochotne vykonali. A za svoju prácu treba dať aj záruku (napr.v zmluve o dielo).

Je to nehorázne, ak si chce niekto čestne privyrobiť, a už sa naňho vzťahujú všelijaké oprávnenia, revízne správy, kalibračné listy, zmluvy s ďalšími žralokmi.

Asi sa tým niekoho dotknem...

Jirka Š. Svejkovský:
S těma kalibrákama bych to nepřeháněl. Jednoznačnou povinnost podle metrologického zákona mají jenom revizáci.

Montážník ale takovou povinnost nemá a neznám žádného, co by si každé tři roky nechával zkalibrovat třeba klešťák. Zkoušel jste někdo nechat kalibrovat zkoušečku? U toho bych docela rád byl  8)

Ti lepší si sepíšou metrologický plán, kde se uvede, že dané měřidlo je orientační a postačí prvotní kalibrace od výrobce.

František Šohajda:
Citace

S těma kalibrákama bych to nepřeháněl. Jednoznačnou povinnost podle metrologického zákona mají jenom revizáci.

Po mě to chtěli ,  asi že jsem RT?? Zapoměl jsem... :)

Já jsem na TIČRu absolvoval toto přezkoušení (jak to pojmenovali) 2x a tehdy chtěli dost věcí, některé i vyhodily !  :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana