Co potřebuji za doklady k dodavatelské práci na živnostenský list?
Jan Pawlus:
Co potřebuji k tomu, abych mohl vykonávat praci na na ŽL?
Už asi tři roky mám kromě svého zamestnani jeste ŽL.
Sem tam u nekoho neco opravim, vydratuju rozvadec a podobne, ale ted mi rikal kolega ze potrebuju min. paragraf 8, a schvaleni od nejakeho uradu.
Mám jen paragraf 6 ja jsem z te administrativy jelen.
Nerozumim tomu.
Živnost mám:
Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení.
Jakub Hasala:
Oprávnění od TIČRu na vyhrazené elektrické zařízení. Na www.ticr.cz vyplnite Žádost o pověření odborné způsobilosti a vydání oprávnění. Pošlou vám potvrzení žádosti.
Aby jste dostal oprávnění, musíte mít a znát:
- doklad o ukončení elektro oboru (výučák, maturitu)
- osvědčení dle vyhl. 50/1978 §8 včetně zápisu
- potvrzení praxe
- seznam dostupných právních předpisů a ČSN, požadují znalost
- seznam měřících přístrojů a kalibrací
- smlouvu s revizním technikem
Tohle je však stručně. E-mailem obdržíte před zkouškou dokumenty, kde jsou tyto podmínky upřesněny.
Osobně jsem dělal oprávnění 28.2.2017.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Pawlus 14.03.2017, 23:32
Sem tam u nekoho neco opravim, vydratuju rozvadec a podobne
...
Živnost mám:
Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení.
Tato živnost vám nestačí (pozor na neoprávněné podnikání!)
Potřebujete živnost "Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení". Je to živnost řemeslná, takže k tomu budete potřebovat:
1) Potvrzení o dosažení vzdělání v oboru elektro (seznam čísel oborů vám poskytnou na ŽÚ).
Dále:
2) Platné osvědčení dle §6 a §8 vyhl. 50/78
3) Pokud nemáte osvědčení dle §9 vyhl. 50/78, tak smlouvu s nějakým revizním technikem na dobu neurčitou o poskytování revizní činnosti
4) Oprávnění "Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení" vydané TIČR (budete pro něj potřebovat doklady uvedené v bodě 1) až 3)). Na TIČR si vás mohou "proklepnout", měl byste být schopen prokázat, že na tuto činnost máte nářadí, nutné měřící přístroje a pod. Pokud nejste RT, tak opět doložit smlouvu.
Žádost o prověření odborné způsobilosti (oprávnění) najdete na stránkách TIČR.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jakub Hasala 15.03.2017, 10:18
- potvrzení praxe
Mám dojem, že toto po vás nikdo chtít nebude. Jediná výjimka je u §8, kdy vyhláška požaduje 6/4/2 roky praxe, ale to se dá opět doložit smlouvou s někým, kdo patřičnou praxi (a §8) už má. Pak mi stačí pouze §6.
Jan Pawlus:
Paneboze…. Ale vzdyt ja zadne revize nedelam, a zadne merici pristroje nepotrebuju, krome multimetru….
No, vidim ze se na to radsi vykaslu, nez tohle vsechno vyrozovat….
Diky za informace..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana