Jak dopadne spor ČEZu s Jiřím Chalupou?

<< < (2/6) > >>

Tým Elektrika:
Citace: Rozvodak  09.03.2017, 23:15

To redakce: Neslo by udelat jeste kontra rozhovor s nekym kompetentnim od distributora? Ciste pro vetsi objektivitu, treba maji taky co rict.

Je to v plánu.
Doposud jsem se ptal svých kontaktů na ČEZ, ale ať je již jejich odpověď jakkoliv zajímavá, není kompetentní. Ptát se tiskového mluvčího to je možná zajímavé pro neodborná média, ale u nás je syntetická odpověď k ničemu.
Tak uvidíme koho najdeme.

Milan Hudec:
Situace kdy občan ručí za nepoškození veřejně přístupného majetku, který jeho majetkem není je celkově taková divotvorná.

Radim Strycharski:
Zarážející je doba sporu pět let. Tady bych předpokládal, že už během té doby došlo k rozhodnutí a že spor trvá proto, že se proti němu některá ze stran odvolala. Z reportáže ale mám dojem, že spor trvá nepřetržitě pět let bez rozhodnutí, což je divné, když se již nepředkládají žádné nové důkazy.  Důkazy jsou navíc velmi chabé. Poškození elektroměru je jen podezření na neoprávněný odběr, ten se ale musí následně prokázat.  Z reportáže vyznívá, že dodavatel prokázal jen zásah do elektroměru, ale neprokázal jeho chybnou funkci. V této pozici nemá dodavatel šanci spor vyhrát. Podle mě jsou v této kauze pro další vedení sporu důležité dvě věci:
-musí být prokázána nesprávná funkce elektroměru
-musí být doloženo měření proudu ampérmetrem v době šetření u odběrného místa

Pokud jedna z těchto věcí nebyla prokázána, spor nemá smysl.  Pokud obojí prokázáno bylo, tak nastupuje otázka, jak dalece je odběratel odpovědný za něco, co musí být veřejně přístupné. Tady si netroufám něco hodnotit.

Tým Elektrika:
Citace: Milan Hudec  10.03.2017, 08:09

Situace kdy občan ručí za nepoškození veřejně přístupného majetku, který jeho majetkem není je celkově taková divotvorná.

Přesně tak. My máme elektroměr pod zámkem, tak máme přehled kdo k němu má přístup. A žádný problém není.

Jirka Š. Svejkovský:
V dnešní době, kdy si mohou elměr "přečíst" i přes zamčená dvířka už by to problém být neměl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana