Proč se stále přehřívá vodiče jedné fáze bioplynového generátoru?
Miroslav Revús:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 09.03.2017, 19:13
Jsem chvíli přemýšlel, co je to KGJ. Napadlo mě nejdřív jsem Klement Gottwald Junior , pak Karel Gott Jedinečný ještě mě napadla jednotka kilogram joule a pak mi to teprve došlo...
Pre tých, čo im to nedošlo - Kogeneračná jednotka (plynový motor s generátorom)
:-)
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Revús 09.03.2017, 19:39
Taky se mohl zavést termín kogenerační buňka, to by teprv byla zkratka :D
dolac:
Citace: Miroslav Revús 09.03.2017, 19:39
Kogeneračná jednotka nie je iba plynový motor s generátorom. Kogenerácia = kombinovaná výroba tepla a elektriny. Ako palivo môže slúžiť napr. aj kvapalné palivo. Aj keď je pravda, že najčastejšie je to zemný plyn.
Jiří_Hrubý:
Citace: Fuk Tomáš 09.03.2017, 19:34
Jj, 60 kW po celý rok je 526 MWh.
No, pokud budu uvažovat nejběžnější jezedáckou kogeneračku, pak o nulu více. 600kVA je výkon generátoru, ovšem odstávky na servis, výpadky při bouřce a větru, odstávky a snižování výkonu kvůli špatnému či žádnému plynu, snižují produktivní čas generátoru u nejlepších na 90% a u nejhorších i na 45%.
Ale zpět k tématu, ono taky záleží, což tazatel neuvádí, zda se jedná o kontajnerku nebo vestavbu. Ono se někdy stává, že vlivem špatného chlazení soustrojí, dochází k výraznému šíření tepla od výfukových svodů ke generátoru. Ale to by se spíš projevilo zvýšením teploty ložisek a vinutí generátoru, na což by zareagovala ochrana.
Symetrii proudu na jednotlivých fazích hlídá taky automatika. Je tedy potřeba další informace.
Jan P:
s těmi procenty bych nebyl takový pesimista. Spravujeme 40kj a všechny běží minimálně na 95%, některé dělají sem tam dokonce i 100% za měsíc (když není bouřka apod. a nevyjde jim výměna oleje na ten měsíc)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana