Mohou být špatně nafázované vodiče na straně distributora EON?
Jose Luis:
U pozemku nám byla zřízena distributorem EON nová pojistková skříň SS200 po tom co v celé ulici měnili vedení. Při zapojování elektroměrové skříně mi elektrikář řekl, že má EON špatně "nafázované" vodiče. Prý to má být L1 hnědá, L2 černá, L3 šedá, ale pokud by dodržel stejné zapojení tak nám nepřipojí elektroměr. Údajně je to správně pokud barva L1 je hnědá pak L2 je šedá a L3 je černá. Tak v pojistkové skříni takto zapojil vodiče, ale teď nesouhlasí barvy vodičů se zapojením co má EON. Údajně toto přehození mohl udělat v elektroměrové skříni, ale EON má v připojovacích podmínkách L1 hnědá, L2 černá, L3 šedá.
Nebude technik EONu dělat při osazování elektroměru problémy? Elektrikář nechal na drátech delší rezervu pro případné přepojení.
Neřešil někdo podobný problém?
Jirka Š. Svejkovský:
Na fotce mi přijde správné zapojení dole (E.on) a chybné nahoře (elektrikář). Nechápu, proč to elektrikář nezapojil stejně.
František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 07.03.2017, 09:08
Na fotce mi přijde správné zapojení dole (E.on) a chybné nahoře (elektrikář). Nechápu, proč to elektrikář nezapojil stejně.
Nějak tak.
Národní zvyklosti - v Čechách L1 - černá, na Moravě L1 - hnědá, ve Slezku L1 - šedá
Vžité značení.....
Vžité bylo i podle doporučení normy,dle české abecedy č,h,š....
Připojovací podmínky by měli být jasné!A přes ně by neměl jet vlak... (dance)
Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 07.03.2017, 09:08
Protože EON má na vstupu do HDS pořadí fází 1/3/2. Prohozením barev šedá/černá v HDS bude následně správné pořadí fází 1/2/3 v barvách hnědá/černá/šedá na vstupu jističe před elektroměrem. Distributoři mají nesprávné pořadí fází na vstupu do HDS celkem často.
Lukáš Rotrekl:
Na původní otázku odpověď:
Ano je to možné, stává se to zejména tam, kde se navazuje na původní rozvody, které jsou většinou zapojeny č-h-č.
A propos, proč se to zapojovalo takto, když hnědý byl v kabelu vždy na kraji a nikdy uprostřed mezi černými a zapojoval se doprostřed?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana