|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.03.2017, 22:28 » |
|
Tak to ste elektrikár telom aj dušou. Ja by som si kvôli Wagu nenechal prepichnúť ucho.
Vypadá to, že jste nezaregistrova l jednu reklamní kampaň. 
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 23.07.2021, 15:19 » |
|
Já už viděl rozteklou WAGOšku, byl tam ale AL vodič a nebyla tam pasta!! Tudíž porušení návodu v použití! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 24.07.2021, 14:01 » |
|
Ta nová páčková krabicová, se dle mého názoru nehodí právě do krabic  Její schopnost se otevírat při zachycení páčky o vodič v krabici je na mrtvici. Nejprve jsem řešil převinem z izolačky, ano fuj..rozteklé lepidlo, pak páskem z bužírky, nyní používám staré baculaté svorky na které nedám dopustit a až dojdou, tak přejdu ke konkurenci. Někde v rozvaděči v držáku na din liště ovšem slouží skvěle. Nastrkávací nová průhledná řada se však dle mých zkušeností povedla skvěle. Veškeré řady ovšem sebou nesou nectnost absence balení do sáčku či do inteligentnějš í krabičky, na stavbách je kupodivu nejen jemný prach, ale i drobky malty atd...., která mnohdy skončí v útrobách svorek.
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 24.07.2021, 14:22 » |
|
Kam nepatří - volně pohozená v rozvaděči, nejlépe schovaná, aby nebyla vidět, aby si jí nevšiml RT nebo elektrikář hledající závadu. Oblíbený způsob použití u kutilů a zejména rádoby elektrikářů.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.09.2021, 08:31 » |
|
Zde je video testu zatižitelnosti běžných spojů. Samozřejmě je tam i WAGO. Tak se pěkně koukejte a pak mudrujte. Já se od té doby wagovky vůbec nebojím. Pokud je spoj udělaný tak já má být a není dílem elektro diletanta a nebo naivního amatéra, nemám strach o jeho životnost. https://elektrika.cz/data/clanky/vysledky-proudoveho-testovanibezsroubovych-svorek-wago-a-ideal
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 13.09.2021, 10:52 » |
|
Vzhledem k objemu, v jakém se v instalacích vyskytují, lze najít i nějakou vypálenou. Taky jsem je viděl, na přímotopech a v zemědělském provozu, kde zoxidovala měď, za což svorka nemohla. Takže za mně se nehodí do prostředí s výskytem agesivních výparů, působících korozivně na měď. Dříve se proto v chlívech a podobně používal záměrně hliník, kvůli čpavku a podobně. Paradoxně při opravách této instalace jsem použil wago mnohokrát, když byly vodiče příliš krátké, často i na Al6mm2 a bez vazelíny, vlhkost občas, ale průvan. Vzhledem k hicu v létě, ten mazut akorát vzlíná. Drží to bez něj léta... Setkal jsem se s vypálením Al ve wago tehdy, když někdo vodič ostrouhal nožem, nebo jej opakovaně vytahoval ze svorky.
|
|
|
|
|