Může mít motor účiník pouze 0,3?
MrPeter:
OK tedy. Zkusím ještě poměřit... Nastavení tam moc není, spíš tedy bude problém asi v přehozených napěťových sondách...
Nevýhoda je, že nevím přesně co mám naměřit.
pegas100:
Vlastní čtyři analyzátory sítě od fluke a zapojení - U - sond před nebo za nemá vliv na měření.
Ale občas se mi stane, že se šňůry propletou a nebo špatně kouknu a přehodím fáze.
Takže po zapojení si dělám kontrolu U a I v grafu který vykresluje někdy sínusovku :)
Myslím že jste to přehodil. V parametrizaci to určitě není, ani není co nastavit.
Jan Franěk:
Citace: MrPeter 16.02.2017, 19:18
Nevýhoda je, že nevím přesně co mám naměřit.
I u celkem běžných měření, se snažím začínat tak, že si provedu kontrolní měření, abych se ujistil, že je vše v pořádku. Stejně jako "testuji" vadasku na okruhu pod napětím, abych se ujistil, zda dobře funguje. Pak ji mohu teprve opravdu věřit.
Tedy proveďte si kontrolní měření a zkuste i prohazovat napěťové sondy, ať víte jak se přístroj chová v kterém okamžiku. V budoucnu vám to pomůže s analýzou naměřených hodnot, případně k nalezení problému zjištěného během měření, nebo detekovat špatně připojené vstupy.
Při seznamování s analyzátorem sítě, jsem si jej připojil doma a pak vyhodnotil naměřené údaje. Opakoval ještě dvakrát a simuloval odpojení sondy, vypnutí přívodu na domě i přehození napěťových sond. Pak měření u zákazníka byla hračka.
dolac:
Citace: Jan Bocek 16.02.2017, 10:28
PAC 3100 je určitě zajímavý analyzátor.
PAC3100 nie je žiadny analyzátor, ale je to bežné jednoduché panelové meradlo.
MrPeter:
Samozřejmě, že to není plnohodnotný síťový analyzátor. Ale dokáže s nějakou přesností měřit veličiny, které z něho jdou vytáhnout. A ty pak analyzovat. Škoda, že neumí měřit a zobrazovat harmonické...
Když jsem se napojil přímo na svorky motoru tak mi vyšel tento graf: https://youtu.be/k1LFI9agth8
Takhle by to podle mě mohlo být. Nezbude, než si s tím chvíli pohrát :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana