Lze provozovat více spotřebičů než zvládne hlavní jistič?

<< < (4/4)

Pavel Horský:
Citace: Ivo Kratochvíl  10.01.2017, 18:29

,  já taky nikoho nepřesvědčuji jak se vyznám,proto jsem taky na tomto foru napsal svuj dotaz, předchazelo tomu x dotazů u profi elektrikářů a nikdo mi nedokázal odpovedet abych řekl jo asi jo tak to muze být . samozřejmě ,že nebudu kleštákem měřit skutečnou spotřebu v daný čas a tím se utvrzovat ,že výrobci deklarují předimenzované příkony, nebo věřit tomu, že el. sporák ač nový řídí počítač ,který zaručí ,že nesepne vše naráz atd atd. pokud ale je pravda. že 25A jistič vydrží i 35A pul hodiny- tak to beru a chápu.Myslím, že elekrika je krásná věda ,moc mě baví již od "detství - ale elektrikář nejsem bohužel, dělal jsem si osvětlení na pohybové čidlo v chodbě, víte jak je to v paneláku ,takže jsem vyvedl také vypínač abych toto svetlo mohl uplně vypnout, a z duvodu místa jsem protáhl draty(dvoulinku) k vypínači skrz domovní telefon :-),no to jsem dostal vynadáno od profi elektikáře  ,neco o normách na mě zkoušel atd atp,tak jsem to dal pod nej(pod krabicku) jasný bezpečnost je bezpečnost - s podivem ten samý elektrikář když nám v paneláku předelaval přívody do mědi tak přeházel na patře jističe, zustalo to dodnes,nastestí tedy hodiny ne, ale vždy to bylo na patře intuitivně levý,prostředni ,pravý byt odpovídal umístěni jističů- ted to mame jinak nahodou jsem na to přišel - tak prominte - tohle bych určitě i jako neodborník nedokázal. ,Takže ono to asi není vždy jen o "titulu" nebo opravění . Myslím, že tento případ je hoooodně nebezpečnýa mnohem nebezpečnější než moje dvoulinka protažená domovním telefonem. Lide jsou roky na neco naučený a pak to nekdo nevím proč změní a nikomu nic neřekne - jo ale je to odborník ma na to glejt že, takže není co řešit .ikra

Tomu se říká laický masakr. A já jsem za takové příspěvky moc rád. Schovávám si je a pak je uvádím jako odstrašující případy. Pán jako laik nemůže tušit, že píše z odborného hlediska jen samé kraviny, ale mohl by se podrbat za uchem jako Čech, při pohledu na jeho písemný projev.  ?? (zle)

Roger:
Kdyz odhledneme od formy, ktera je priserna (a laikova ega),  a zamerime se na obsah, tak mozna neco na tom jeho postesku z prvni vety bude, protoze kdyz jsem slysel, jak bodry elektrikar do krve tvrdil, ze hlinik je lepsi vodic jak med a jestli neverim, at se podivame do tabulek, no mozna jen vedome lhal, protoze se mu nechtelo delat, co bylo pozadovano, kdo vi... Lituji, ze jsem tajne nezapnul kameru! Anebo vazne hlinik vede lepe? :) fakt je, ze pan se ucil v dobe, kdy se elektrina teprve zavadela ale nevim o tom, ze by tehdy platily jine fyz.zakony? Az jsem z toho doted spatny :-(

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana