Existuje pohybové čidlo bez světelné citlivosti?
Jiří Kubík:
Citace: benes35 28.12.2016, 19:59
...Chci to připojit na kočičí fontánku. Nebaví mě jim to neustále zapínat ručně.
Možná by se dala použít i světelná závora - kočka jde a přeruší IR paprsek mezi vysílačem a přijímačem.
Prodává se i jako stavebnice v různém provedení.
Funguje ve dne i v noci.
benes35:
(poklona) za odpovědi. Zase se mi nechce s tím tak patlat, že bych vzal část zabezpečovací techniky a zbytek obvodu si dopatlal sám. Chtěl jsem jen jednoduše připojit čidlo k fontánce. Jinak k odpovědi pana T.F. . Takže říkáte, že když vezmu nové čidlo a nastavím na něm sluníčko tak sepne ve dne a i ve tmě? A otázka číslo dvě: Kdyby tomu tak nebylo. Co takhle zapojit dvě čidla vedle sebe a jedno nastavit na sluníčko a druhé na měsíček. Je to ok?
benes35:
Citace: Jiří Kubík 28.12.2016, 20:44
Možná by se dala použít i světelná závora - kočka jde a přeruší IR paprsek mezi vysílačem a přijímačem.
Prodává se i jako stavebnice v různém provedení.
Funguje ve dne i v noci.
To také nezní jako špatný nápad. Jen mě napadá nebude vadit, když se kočičák podívá přímo do vysílače?
Jiří Kubík:
Citace: benes35 28.12.2016, 21:21
To také nezní jako špatný nápad. Jen mě napadá nebude vadit, když se kočičák podívá přímo do vysílače?
To je stejné, jako když se podíváte do TV ovladače.
IR je v podstatě záření tepelné.
Pomocí odrazných plošek, se dá tímto způsobem hlídat i prostor.
Jako v západních filmech.
:D
benes35:
ajó, vlastně. Ale díky. Stejně jak tak koukám, tak to nemá nastavení časového doběhu. To tam zase chci. Pač nechci aby to běželo jen v momentě kdy ho zaznamená IR závora a pak to zase hned vypnulo. A proč to chci se těžko vysvětluje. Museli by jste vidět jakým způsobem mi kočičáci pijí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana