Existuje pohybové čidlo bez světelné citlivosti?
benes35:
Existuje prosím nějaké pohybové čidlo, které neobsahuje nastavení světelné citlivosti? Tím myslím, že funguje bez ohledu na to zda je noc či den. Prostě permanentně. Pač nevím jestli koukám dobře, ale všude vidím čidla s nastavením pro denní či noční režim (s nastavením světelné citlivosti).
Jaroslav Hasala:
Nevím k čemu by to bylo dobré.
Každé čidlo má takovou možnost nastavení, aby fungovalo i ve dne.
Pokud se na potenciometru nastaví naplno "sluníčko", mělo by to takto fungovat.
benes35:
Bohužel to tak nefunguje. U známého, který má klasické pohybové čidlo na spínání světla. Když je nastavené na sluníčko, tak čidlo ve tmě nesepne. Až když dá měsíček, tak sepne v noci, ale zase nesepne přes den. Jenže já to nechci na světlo. Chci to připojit na kočičí fontánku. Nebaví mě jim to neustále zapínat ručně. Tak jsem chtěl fontánku napojit na pohybové čidlo, aby když si kočičáci přijdou k fontánce, se zapnula sama. Ale ne jen přes den, nebo jen v noci. Ale prostě permanentně. Jinak (poklona) za Vaši reakci. (Jen pro další čtenáře chci upozornit, že mám elektrotechnic ké vzdělání. Jen se oboru už nějaký rok nevěnuji, proto nevím co se aktuálně vyskytuje na trhu.)
Fuk Tomáš:
Citace: benes35 28.12.2016, 19:59
... má klasické pohybové čidlo na spínání světla. Když je nastavené na sluníčko, tak čidlo ve tmě nesepne....
Tak to má rozbité.
Pokud ale chcete mocí mermo vyloučit funkci spínání jen pod nastaveným prahem osvětlení, nehledejte v kategoriích osvětlovací techniky, nýbrž u zabezpečovací techniky (např. Jablotron JS-20 Largo). Budete ale muset nejspíš dobastlit napájecí zdroj (napájení 12 V) a časovací obvod, a fontánku spínat pomocí relé.
Jiří Schwarz:
A zase byl T.F. rychlejší ... :D
V podstatě jsem chtěl napsat něco podobného, zabezpečovací technika musí fungovat ve dne i v noci... Takže tam zkusit něco vybrat, např.:
http://www.flajzar.cz/detektory-pohybu-pir/miniaturni-detektor-pohybu-pir815.htm
A pokud se s tím někdo chce bastlit, tak i tohle funguje, jen při přímém oslnění sluncem silně klesá citlivost
https://www.gme.cz/pir-modul-sb00612a
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana