Jaký zvolit prvek pro řízení ventilátoru ze dvou míst?

<< < (2/2)

Tomáš Žabka:
Ještě bych připojil jeden dotaz, co doporučujete od elektrobock za časové spínače, osobně mám velmi špatné zkušenosti s elektronickýma "časákama" a používám ten jediný model co má relé CS3-16, ten se mi zatím "nevys..." omlouvám se za svůj slovník, ale toho času co mě stály výměny a reklamace těch elektronických je opravdu hodně (a jsem si jist, že jsem je zapojil dobře) Naposledy jsem je použil asi před 5ti lety od té doby raději doběhy nepoužívám, ale tady je to potřeba.

Jan Franěk:
Myslím že spolehlivější bývají ventilátory s vestavěným doběhem, než "puky" pod vypínače. Alespoň dle mých zkušeností.

Milan Hudec:
SMR-B.

Lukáš Rotrekl:
V tomto případě bych sáhnul spíše po Elku než po Elbocku a určitě provedení s N vodičem. Jak se jmenuje netuším.

Cenově:
Strojek 2 cca 90Kč  2x
Časák 300Kč
Vyjde levněji než dva časáky a o jedno "kurvítko" míň.

Citace: Jan Franěk  22.12.2016, 09:00

Myslím že spolehlivější bývají ventilátory s vestavěným doběhem, než "puky" pod vypínače. Alespoň dle mých zkušeností.

Bude záležet, po jaké se sáhne ventilátoru. U nejlevnějších bych šel do puku, u dražších bych se nebál vestavěného, ale tam si to zase nechají zaplatit..... No peníze...

Pavel Mašek 1:
Řešil jsem obdobný případ v komerčních prostorách. 4 místnosti ze kterých se měl spínat jeden ventilátor. Místo spínače ř.1 jsem použil ř. 5 a místo dvouklapky jsem použil jednoklapku (konstrukce ABB mi tuto záměnu umožnilo). Přívod k ventilátoru jsem přivedl do rozvaděče. Pětižilový kabel z rozvaděče do jednotlivých místností, kde hnědou byla přívodní. Z první "klapky" šel přívod na světlo a černou jsem vracel paralelně z druhé "klapky" všech spínačů do rozvaděče a tam připojil na doběh k ventilárotu. Je to jednoduché řešení s použitím jednoho spínače, akorát si musíte sehnat samostatnou dvouklapku (v mém případě bez problémů)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana