Lze bezpečně umístit zásuvku do koupelny?

<< < (6/7) > >>

Jan P:
Sprcha bude mít skleněné dveře. S wc a sprchou nepohnu, umyvadlo by šlo vpravo/vlevo, vana má odpady vyvedené podle stávajícího výkresu, hýbat s tím víc by znamenalo sekat podlahu a napojovat trubky.

No ale chápu, že umístit zde zásuvku správně je problém.
Když jste zmínili zástěnu u sprcháče, jak se posuzuje zásuvka ve skřínce vedle zrcadla, která je zavřená dvířky?

Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl  13.12.2016, 22:27

Při předávání instalace napíšeme do předávácího protokolu, něco ve smyslu, sprchový kout musí být, kvůli umístění zásuvek v těsné blízkosti, při používání uzavřen.
V ten moment, dle mě v tom prostoru vedle umyvadla nebude žádná "zóna". Tedy z pohledu od sprchy...
Já vím, je to takový na h...o :(

No když toto napíšeš do předáváku, tak se v podstatě přiznáš k nedbalostnímu jednání a to ještě předem (dance)
Pokud za ono dílo dostaneš prokazatelně odměnu tak dokonce poskočíš na level nepřímého úmyslu.
To lejstro bude bohužel třeba právě při nedejbůh úrazu atd. a s maximální měrou pravděpodobnos ti bráno coby důkaz proti Tvojí osobě, jelikož ses nepřiměřeně spoléhal na zabránění děje vadným prostředkem.
Takže to bych fakt nedoporučoval :)
Neber to prosím nijak osobně, ale strašně jsi mne rozesmál (dance) (dance) (dance)
V právním fóru by to byl dotaz typu "už jsem ty dva dráty spojil několika uzly a furt nesvítím".

Maroš Klein:
Citace: Jan Franěk  14.12.2016, 07:09

Vždy existuje nějaká cesta jak to udělat správně, jen chtít a ty cesty hledat, namísto hledání toho, jak ojebat bezpečnost.

Teda neviem čo ste našiel vy, ale naozaj skúste uvažovať o sprchovacom kúte (boxe) ako o spotrebiči.  Chce to iba sa trocha uvoľniť, nie oje..ť, to súhlasím.
Nerozumiem prečo ignorujete normu na spotrebiče, na ktorú som upozornil.
Predstavte si sprchový kút teda napríklad takto:
http://www.molimpex.sk/product/sk/masazny-box-s-vanou-tiffany170x90
alebo takto:
http://www.molimpex.sk/product/sk/masazna-kabina-s-vanou-niagara-exclusive
To by ste v tom výklenku zapojil kde a ako?
A umývací priestor by ste ponechal tam kde je teraz? Prekryl by ste ho so zónou 2?

P.S. Ubezpečujem vás, že normu od inštalácie rozpoznám rovnako dobre ako vy centimeter od metra.
Len ja vidím rozdiel medzi sprchovým kútom, masážnym či parným boxom ako uzavretými spotrebičmi, a sprchovým priestorom či už s vaničkou alebo bez podľa normy.

Jan Franěk:
Něco o koupelnách je i zde http://elektrika.cz/data/clanky/znok030708

Citace: Maroš Klein  14.12.2016, 15:26

Teda neviem čo ste našiel vy, ale naozaj skúste uvažovať o sprchovacom kúte (boxe) ako o spotrebiči.

OK. Sprchovací BOX beru jako spotřebič. Sprchovací kout samozřejmě nikoliv. Ale vlastně  jsem nenašel nic o tom, že se jeho použím mění nějak jednotlivé zóny v koupelně. Vy ano?

Citace: Maroš Klein  14.12.2016, 15:26

Ubezpečujem vás, že normu od inštalácie rozpoznám rovnako dobre ako vy centimeter od metra.
Len ja vidím rozdiel medzi sprchovým kútom, masážnym či parným boxom ako uzavretými spotrebičmi, a sprchovým priestorom či už s vaničkou alebo bez podľa normy.

Dobře, tak jinak. Převědčte mě o tom, že se použitím sprchového boxu změní jednotlivé zóny v koupelně, tak, aby v našem případě ty zásuvky bylo možno instalovat k tomu umyvadlu.  Ne srovnáváním boxu s pračkou, ale třeba návodem výrobce, citací čí obrázkem z normy a podobně. Pokud vložíte něco co změní můj pohled na váš postoj, rád uznám své pochybení a přestanu "remcat".  JInak se nemáme o čem dál bavit. Nemám čas na plané tlachání a co kdyby třeba.

Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  14.12.2016, 15:22

No když toto napíšeš do předáváku, tak se v podstatě přiznáš k nedbalostnímu jednání a to ještě předem (dance)
Pokud za ono dílo dostaneš prokazatelně odměnu tak dokonce poskočíš na level nepřímého úmyslu.
To lejstro bude bohužel třeba právě při nedejbůh úrazu atd. a s maximální měrou pravděpodobnos ti bráno coby důkaz proti Tvojí osobě, jelikož ses nepřiměřeně spoléhal na zabránění děje vadným prostředkem.
Takže to bych fakt nedoporučoval :)
Neber to prosím nijak osobně, ale strašně jsi mne rozesmál (dance) (dance) (dance)
V právním fóru by to byl dotaz typu "už jsem ty dva dráty spojil několika uzly a furt nesvítím".

OK, proto jsem tento dotaz dal... Neberu to osobně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana