Jak laicky rozšířit anténní systém?
Zdeněk Mazač:
Citace: Fuk Tomáš 11.12.2016, 18:47
Dovolil bych si to malinko upřesnit.
Jsem si vědom nepřesnosti, ale ptal se laik tak jsem se snažil naznačit problém laikovi.
Dobrá anténa je vždy základ, tak jako to abych věděl co chci přijímat, jestli to vůbec mohu přijímat, jaké podmínky musím splnit, abych měl signál bez rušení, že nestačí jen přímá viditelnost na vysílač, musím něco vědět i o šíření elmag. vln v závislosti na kmitočtu......
Lukáš Malík:
Citace: Zdeněk Mazač 11.12.2016, 22:16
Jsem si vědom nepřesnosti, ale ptal se laik tak jsem se snažil naznačit problém laikovi.
Dobrá anténa je vždy základ, tak jako to abych věděl co chci přijímat, jestli to vůbec mohu přijímat, jaké podmínky musím splnit, abych měl signál bez rušení, že nestačí jen přímá viditelnost na vysílač, musím něco vědět i o šíření elmag. vln v závislosti na kmitočtu......
..navíc zde máme dneska i rušení/odrušení z pásma 4G-LTE apod..
Asi bych tímto tazatele moc nezatěžoval...
Fuk Tomáš:
Citace: Zdeněk Mazač 11.12.2016, 22:16
Jsem si vědom nepřesnosti, ale ptal se laik tak jsem se snažil naznačit problém laikovi...
No mne hlavně zaujalo zaměnění pojmů Fresnelova čočka a 1. Fresnelova zóna.
Jan Zimen:
řekněte vašemu sousedovi Mirkovi Novotnému ( Srncovi ) určitě vám pomůže 8)
Jan Zimen:
Citace: Jan Tkadleček 09.12.2016, 22:47
Zajimavé je že po připojení klasického anténího zesilovače ( napájecího zdroje) do zásuvky a pak do televize nechytnu stanice skoro žádné.
Rozkmitaný zesilovač
V libosvárech bude trošku problém s MUX4 ze Slavonína je to mizerie, Jižní svahy úplně mimo - holt jste v údolíčku
Pokrytí viz.: http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html
Vypadá to na jedinou možnost satelit >:( - ale to by posoudil někdo s měřákem na místě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana