Poradíte mi s výpočtem kabelového vedení do objektu?

<< < (2/4) > >>

Petr Doležal:
 ;)  Když panu Fasulisovi nedaří vás přesvědčit, tak snad už jen SICHR

Jaroslav Matějka:
Jen jedna doplňující. Jakým způsobem správně určit teplotu v zemi při uložení 700mm hluboko a jakým způsobem určit vlhkost půdy a deště? Norma ČSN 33 2000-5-523 stanoví ty nejhorší parametry jaké se dají nastavit. Ale kdybych vycházel z těch nejhorších parametrů tak tam budu muset navrhnout 185tku což je finančně značný rozdíl.

PS: Mě napadá pro zjištění těchto parametrů jedině vyrazit na stavbu s krumpáčem teploměrem a čekat tam 365 dní a zapisovat si kdy prší a měřit vlhkost půdy. Ono je hrozně jednoduché napsat do normy extrémy ale nějak zapoměli pánové tvůrci normy  >:( na to jak odvodit víše uvedené vlastnosti. 

Petr Doležal:
Není v tom problém (bigbb)
Vámi zmiňovaná ČSN 33 2000-5-523 v 523.N16 praví, že se v hloubce 70cm počítá s teplotou 20st. a tepelným odporem 0,7K*m/W, což v Sichru odpovídá vlhké půdě.
Pokud ovšem jde o ČR a ne o Saharu.

Jaroslav Matějka:
Normu mám hledám hledám ale nemohu najít 523.N16 a přísahám, že jsem normu prošel třikrát  :'(. Můžete mi prosím napsat na jaké stránce se nachází vámi zmiňovaný měrný tepelný odpor?  (poklona)   ;)

Petr Doležal:
Vydržte do večera, ofotím, vyvěsím. Asi máme rozdílné normy z hlediska data vydání. Zjistím !

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana