Jak může laik zjistit možné přerušení vodiče PE nebo N?
Karel Barel:
Včera došlo k možnému poškození přívodního vodiče do bytu firmou zavádějící internet po domu. Dozajista došlo k poškození vodiče osvětelení společných prostor, nicméně se dá předpokládat, že došlo k poškození i přívodního vodiče do bytu.
Když jsem přišel domu tak pojistky fungovaly, vše tak jak má včetně spotřebičů. Můj dotaz je zda mohu sám zjistit zda nedošlo k přerušení vodiče PE nebo N v přívodním kabelu do bytu. Fázové vodiče jsou snad OK, jelikož nám varná deska jede a je zapojena na 3 fáze a tak počítám pokud by byla jedna fáze nefunkční tak by nefungovala, případně by nefungovaly všechny plotny.
Jsem laik co se týče elektřiny.
František Šohajda:
Laik nemá co do elektriky hrabat!
Může to být i nebezpečný stav!
Zavolejte si elektrikáře na opravu...stejn ě bude muset dojet a případný převrtaný kabel opravit. ;D
Karel Barel:
Já se v tom vrtat nehodlám v tom smyslu že bych něco opravoval nebo rozpojoval v pojistkové skříni. Šlo mi jen o to jestli měřákem nemohu zjistiti zda tomu tak je nebo ne.
Miroslav Minařík:
Citace: Karel Barel 11.11.2016, 07:47
Já se v tom vrtat nehodlám v tom smyslu že bych něco opravoval nebo rozpojoval v pojistkové skříni. Šlo mi jen o to jestli měřákem nemohu zjistiti zda tomu tak je nebo ne.
Souhlasím s Františkem.
Tato porucha je dost nebezpečná a na seriozní opravu to opravdu chce člověka který smí pracovat na tomto zařízení.
Karel Barel:
Poškození je ve společných prostorách. Takže tam já nic dělat nemohu a musím čekat na družstvo. Elektrikář k nám do bytu může přijít koncem příštího týdne. Proto jsem se ptal, jestli to nejde zjistit pomocí měřáku hned.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana