Co si počít s následky, když nedodržím zatížení zásuvkové rozbočky?
martin szotkowski:
Mám v kuchyni zasuvku, kde jsem měl zapojený klasickou robočku 3x kulatá, 230V 3x10A, kde jsem měl zapojený kávovar troubu a mikrovlnou troubu při ohřívání jidla došlo nejspíš ke zkratu.
Rozbočka nejde vypojit ani silou je do zasuvky přiškvařená nebo co a taktéž nejdou vypojit ani spotřebiče co mám dělat?
Rozvodak:
Vzit si z toho ponauceni. Zasuvkove okruhy se jisti v 1f provedeni do 16A.
Nedoslo ke zkratu ale pretizeni te roztrojky. Co s tim?
Zavolat elektrikare aby tu zasuvku vymenil a nejspis i opravil vodice v ni, lze predpokladat ze budou mit znicenou izolaci.
Mozna by pomohla sikma dvojzasuvka. Elektrikar vam na miste poradi, co a jak dal.
Miroslav Minařík:
Citace: martin szotkowski 02.11.2016, 13:55
Mám v kuchyni zasuvku, kde jsem měl zapojený klasickou robočku 3x kulatá, 230V 3x10A, kde jsem měl zapojený kávovar troubu a mikrovlnou troubu při ohřívání jidla došlo nejspíš ke zkratu.
To není 3x10A, ale 10A pro všechny tři zásuvky té jedné rozbočky dohromady.
Vít Rotrekl:
Citace: martin szotkowski 02.11.2016, 13:55
Rozbočka nejde vypojit ani silou je do zasuvky přiškvařená nebo co a taktéž nejdou vypojit ani spotřebiče co mám dělat?
To se mě nějak nezdá...podobn ou kombinaci jsem viděl při revizích spotřebičů mockrát, a nepamatuji si, že by někdo řešil takovýto problém...
Ale budiž, mohlo se to stát, pravděpodobně to bude lehce připečené. Zkusil bych buď podle zákona síly: Co nezmůžeš silou, zmůžeš ještě větší silou.
Nebo mě napadá, že by možná pomohlo to nahřát - fénem na vlasy, horkovzdušnou pistolí a pak to ohřáté vytáhnout. Tady ale pozor při zahřátí oné zásuvky by mohlo dojít k deformaci plastů.
A pokud se do toho pustíte, tak si rozhodně vypněte přívod el. energie do té zásuvky.!!
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík 02.11.2016, 22:04
To není 3x10A, ale 10A pro všechny tři zásuvky té jedné rozbočky dohromady.
A to ještě kdo ví jestli. Mám jednu roztrojku, na které je
- vstup 250V/16A
- dva výstupy kulaté, každý 250V/16A
- jeden výstup plochý, 250V/2,5 A
a to všechno dohromady "Pmax 2300 W".
Citace: Vít Rotrekl 02.11.2016, 22:21
To se mě nějak nezdá...podobn ou kombinaci jsem viděl při revizích spotřebičů mockrát, a nepamatuji si, že by někdo řešil takovýto problém...
Nejspíš proto, že to málokdo pustí všechno současně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana