Existuje vícenásobná zásuvka s instalací pod omítku?
Martin Kohoutek:
Ano, rozměry Unica uvádí. Rámeček kolem zásuvek se mi zdá obrovský. Pokud bych měl takový systém na 6 místech v domácnosti, nebylo by to nic hezkého.
Elektrikář mi radil 4-násobný rámeček. Když to srovnám s rozdvojkou z IKEY přišlo mi to opět zbytečně veliké. Myslel jsem, že existuje něco podobně kompaktního jako zmíněná rozdvojka s montáží do zdi.
Patrik Mlynar:
Kazdy vyrobca ma svoj system, ale zaklad je rovnaky : pristroje (vypinace / zasuvky), dekoracne ramceky a montazne ramceky (tie su niekde sucastou pristroja). Na kazdu poziciu sa pocita s jednou instalacnou krabicou a rozmery su navrhnute tak, aby to bolo kompatibilne s viacnasobnou krabicou alebo krabicami spojenymi vodorovne / zvislo (osova vzdialenost cca 80 mm)
Unica robi aj modul polovicnej sirky, je to zasuvka max 2A bez kolika, ale vacsina spotrebicov ako DVD / televizor ... ma prave taku vidlicu. Cize viete urobit 4 zasuvky v dvojramceku, obmedzenim je nemoznost strcit tam napr vysavac.
Martin Kohoutek:
Díky za Vaše podněty. Progoogli jsem, co jste mi psali. Většina systému vícenásobných zásuvek se mi zdá příliš veliká, na stěně by to vypadalo nevzhledně.
Nakonec jsem našel toto:
https://www.tim.pl/mosaic-gniazdo-poczworne-zu-16a-biale-077144
Myslíte, že to lze použít bez jakéhokoli rámečku? Je to kompaktní a na stěně by to nemuselo působit tak rušivě.
A ještě toto:
https://www.elektrohadrava.cz/index.php?c=8.27.2.2&ec=LEG077164
Lze použít tuto zásuvku 2x pod sebou, tak že by to byla "jako by" 4 zásuvka ve čtverci? Jestli jsem to dobře pochopil tak nikoli, protože by se k sobě tak blízko nevešli montážní krabičky.
Marek Laube:
Ty zásuvky Legrand Mosaic se převážně používají do speciálních podlahových krabic. Doporučuji se kouknout na stránku legrand.cz a stáhnout si jejich katalog, kde najdete popisy tohoto systému.
Martin Kohoutek:
V katalogu Legrand pro řadu Mosaic k zásuvkám píšou: "Pro instalaci do přístrojových krabic, podlahových krabic, montážních sloupků, zásuvkových bloků a pro povrchovou montáž… Zapojení bezšroubovými svorkami. Vybaveny clonkami pro dětskou ochranu."
Rozumím tomu dobře, že to lze normálně osadit pod omítku do krabičky (přístrojové krabice)?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana