Existuje vícenásobná zásuvka s instalací pod omítku?
Martin Kohoutek:
Čeká mě rekonstrukce elektro rozvodů v bytě a rád bych na exponovaná místa (pracovní stůl, noční stolky, apod.) dal více zásuvek (alespoň 4 a více). Kdysi jsem koupil v ikey rozdvojku se čtyřmi vstupy (viz příloha), se kterou jsem spokojený. Neexistuje něco podobného, ale s instalací přímo na stěnu/do stěny? Jednoduše nikoli dvojzásuvka, ale čtyř zásuvka se vstupy např. takto poskládanými do kruhu. Na google jsem našel pouze klasické dvojzásuvky.
Martin Branšovský:
napadá mě Unica System od Schneider Electric.
http://www.schneider-electric.cz/documents/electricians/brochures/s1000-2cast.pdf
Minimum jsou 4 moduly, maximum 18 modulů.
Vít Rotrekl:
Asi bych nevymýšlel nic složitého... 2/3/4 krabičky KU 68 vedle sebe (s potřebnou roztečí) a do každé dal dvojzásuvku... . Nejjednodušší a troufnu si tvrdit, že nejlevnější řešení. Když nebudu počítat tu rozčtverku, ze které teda nejsu odvázanej. A doma bych to rozhodně nechtěl.
Martin Kohoutek:
Díky za tip na ten Unica System. Akorát ten rámeček se mi zdá obří na 4 zásuvky. Pokud to nebude nijak schované (za stolem), bude to jak pěst na oko. Ten rámeček je tam z estetických důvodů, nebo má nějakou funkci? Šlo by použít pouze zásuvky vedle sebe bez rámečku - např. tyto dvě pod sebou (Legrand, řada Mosaic viz příloha).
Pokud nenajdu něco více estetického, nakonec si nechám udělat patrně dvě dvojzásuvky vedle sebe (s mezerou), jak píšete. Jen jsem si říkal, že v dnešní době, kdy dvojzásuvka je na mnoha místech v bytě málo, by mohly existovat vícečetné zásuvky kompaktních rozměrů s trochou estetiky.
Martin Branšovský:
Rozměry Unica System máte v tom katalogovém listu v odkazu. Pokud nemusí být zásuvky v konfiguraci do čtverce jak jsem to tedy z vašeho původního dotazu pochopil já, tak nechápu váš dotaz. V tom případě bpoužijte klasický 4-násobný rámeček který se dělá snad u všech výrobců a najdete v každém katalogu. Stačí do vyhledávače zadat "čtyřnásobný rámeček". Nicméně váš elektrikář nebo projektant bude určitě vědět.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana