Co dělat se zbastleným hromosvodem od zedníků?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Patrik Dedík  26.10.2016, 22:35

Nie, ale Ja som neni ...

:D :D :D :D
Trochu jsem se ztratil v těch záporech. Nenapsal jsem, že jste vy bastlíř. Ale ten dům je pravděpodobně stavěn bez správného postupu a koordinace. U ochrany před bleskem a přepětím je důležitá dobrá projektová příprava. To snad ví každý rozumný elektrikář.
Když se zde pak objeví sbastlený slepenec "vlaštovčího hnízda" je v mnohých případech pozdě "bycha honit". Notabene v diskusi!

A ve finále součet nepromyšlené instalace + opravy a úpravy, je podstatně dražší, než profi příprava projektantem. To se tady omílá pořád dokola.

Radek Červený:
Pokud se majiteli domu nelíbí svody provedené bokem, je třeba se podívat do projektu, kudy byli kreslené. Pak se může rozhodnout, zda uplatní reklamaci u zhotovitele, který neprovedl realizaci dle zadání, nebo zda jen špatně zadal své podněty projektantovi.
Pokud nemá majitel ani projekt a ještě zadal hromosvod zedníkům, je to jeho problém a ať začne u sebe.
Ojebáváním všeho za každou cenu a vytvářením projektu dle názorů v diskuzi ještě nikdy žádný dobrý hromosvod nevznikl.
Takže na otázku co dělat se zbastleným hromosvodem odpovídám: nic, nechat zpracovat projekt a repete. Tvar smyček je paradoxně to poslední, co by mě trápilo.

František Šohajda:
Citace

U ochrany před bleskem a přepětím je důležitá dobrá projektová příprava. To snad ví každý rozumný elektrikář.

Nedávno jsem to řešil s jednou firmou!
NMR (magnetická rezonance) za desítky milionů, projekt na hromy žádný v té sumě peněz zanedbatelná položka... >:( Dalo by se říci korunová. >:D
Když tahali svod k zemniči v přízemí budovy skoro na protilehlý roh budovy (polovina budovy)....Pořád nechápali proč nedat co nejpřímější cestu do země!
Po několika urgeních a předělávkách si nechali udělat projekt s výpočtem za pár Kč a pak to udělali bez závad a ke spokojennosti. ...
Nevím proč se projektu bránili zuby-nechty.......nechápu! :-\

Patrik Dedík:
Citace: novy2  27.10.2016, 07:33

Majiteľ si vybral takýto projekt. Ak to nebude podľa projektu a normy, tak by nemala prebehnúť kolaudácia.
 Nevidím na tom dome urobené odkvapy vody dolu. Tie bleskové zvody by mohli byť upevnené na tých odkvapoch dolu. Ráta s tým projekt?,  lebo toto by malo byť správnejšie technické riešenie a nie zapúšťanie bleskového zvodu do steny. 

Odkvapy su dole kvoli zatepleniu. V skratke vyvody zo zeme mali byt pod rynou ako vidiet na obrazkoch, nie takto z predu. Potom sa to mohlo krasne schovat za rynu

novy2:
Citace: Patrik Dedík  27.10.2016, 21:06

Odkvapy su dole kvoli zatepleniu. V skratke vyvody zo zeme mali byt pod rynou ako vidiet na obrazkoch, nie takto z predu. Potom sa to mohlo krasne schovat za rynu

Kovové odkvapy majú byť dole územnené.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana