Co dělat se zbastleným hromosvodem od zedníků?

(1/3) > >>

Patrik Dedík:
Zavolal ma majitel domu, ze ma problem s bleskozvodom.
Ked som to videl, bolo to v pohode, az na to, ze vyvody boli z predu domu a nie pod rynami.

Zakladovy zemnic a vyvody robili murari.
Majitelovi domu sa nelubia tie ohyby, ze je to zle a spati mu to dom, ze je to z predu.
Tie ohyby sa mozu trocha upravit, aby bolo rovnako, ale viac sa s tym nic asi neda.
Este ma napadla jedna vec vid. obrazok.
Prejs na pravo, alebo na lavo pod rynu ako to chce ist nemozem, lebo budu kamery a svetla.
Aj keby sa prerobili vyvody aj tak hrozi krizovanie vedenia, musi to ostat asi tak ako to ma byt.
Viete mi poradit co s tym, alebo je to v poriadku?

Miroslav Minařík:
Citace: Patrik Dedík  26.10.2016, 20:45

Viete mi poradit co s tym, alebo je to v poriadku?

No, myslíte si, že je to zde poradna pro bastlíře? Že se bude radit jak opravit to, na čem ušetřil? A takto na dálku? Pane Dedíku, překvapujete mne.

Patrik Dedík:
Citace: Miroslav Minařík  26.10.2016, 21:57

No, myslíte si, že je to zde poradna pro bastlíře?

Nie, ale Ja som neni bastlir. Preto sa pytam co s tym, aby to bolo podla normy 62305 a tak ako to ma byt.
Ja chcem len vedet, ci je to mozne opravit tak ako je na prvom obrazku. Ci je to tak v pohode. Samozrejme treba tam dat manzety este proti zatekaniu vody. Prepacte, ze neviem vsetko, ze sa chcem len uistit, u starsich a skusenejsich kolegov.

Jan Hájek:
V první řadě je třeba udělat korektní projekt, kde budou optimalizovány a zapracovány už realizované části.
Takovéto vytrhávání bez znalosti celku a souvislostí nemůže vést k rozumnému řešení.

novy2:
Citace: Patrik Dedík  26.10.2016, 20:45

Majitelovi domu sa nelubia tie ohyby, ze je to zle a spati mu to dom, ze je to z predu.
Tie ohyby sa mozu trocha upravit, aby bolo rovnako, ale viac sa s tym nic asi neda.

Majiteľ si vybral takýto projekt. Ak to nebude podľa projektu a normy, tak by nemala prebehnúť kolaudácia.
 Nevidím na tom dome urobené odkvapy vody dolu. Tie bleskové zvody by mohli byť upevnené na tých odkvapoch dolu. Ráta s tým projekt?,  lebo toto by malo byť správnejšie technické riešenie a nie zapúšťanie bleskového zvodu do steny. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana