Jakým přístrojem kromě PLC, spínat pomocné oběhové čerpadlo?
Martin Kurka:
Á Bečov už diodové nedělá, jen na zakázku prázdné, ale ty píše do 24V.
Takže Wago, nebo Weidmüller.
Jiří Schwarz:
Pokud by ty přívody pro čerpadla bylo možné oddělit od zbytku, dal by se použít i princip, jaký se používá u tzv. zásuvky master/slave, kde dojde k vyhodnocení odběru v jedné zásuvce a sepne to napájení další(ch)
Pavel Král Gargula:
Citace: Martin Kurka 16.10.2016, 22:03
Á Bečov už diodové nedělá, jen na zakázku prázdné, ale ty píše do 24V.
Takže Wago, nebo Weidmüller.
Dovolím si nesouhlasit: http://www.elektrobecov.cz/svorky-rse-d.html
Martin Kurka:
Citace: Pavel Král Gargula 17.10.2016, 11:55
Dovolím si nesouhlasit:
A to jste mne tím Vaším nesouhlasem velmi potěšil (jednicka) , díky, oni začali dělat véélmi šikovné moduly za rozumnou cenu.
Taková kontrolka na 24V nebo 230V přímo ve svorce, vratná pojistka s indikací zkratu, transil, celý graetz, to jsou moc šikovné a často používané věci.
A což teprve výkonový DC 15A/30V spínač, nebo galvanicky oddělený převodník 24/24V (elektronické relé), izolovaný DC/DC měnič 24/24V/30mA, tak to si chrochtám blahem, protože to je včetně svorek a bez práce, oproti tomu, kdy to musíte dát do rozvaděče, vydrátovat a přidat stejně výstupní svorky.
Libor Smeja:
Citace: Martin Kurka 16.10.2016, 21:40
A proboha, v čem je problém??
Použijete zapojení "A" nebo "B" - místo kontaktů termostatů jsou tam již zapojeny kontakty výstupního relé Omron.
Podle "B" prostě jako spotřebiče paralelně k oběhovým čerpadlům dáte cívky 230V relé. Všechny 3 kontakty od přidaných relé spojíte paralelně a máte onen požadovaný výstup, který vám chybí.
Podle "A" do svorky pro výstup čerpadla dáte anody diod, katody spojíte a připojíte na A1 unirelé (to je ideový popis, provedení prosím jinak, izolované, je tam 230V - lze použít Bečovské řadové diodové svorky, nebo jejich prázdné svorky pro vpájení prvku a celé to i s Unirelé a pojistkovou svorkou, nebo jističem dát do malé krabičky na DIN lištu ).
Rozhodl jsem se pro variantu A, ale mám problem sehnat ten Odrušovací kondenzátor RC209. Minimální množství na odběr 50 ks a já potřebuji jen 1 ks :-(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana