Je možné v revizi u revizních závad uvádět odkaz na neplatné normy?

<< < (4/4)

Radim Strycharski:
Vždyť pro VTZ existuje ČSN 33 1500, která to takto stanovuje. Ledaže by se argumentovalo tím, že vedle ní existuje rovnocenný předpis ČSN 33 2000-6, který uvádí pouze lhůty a ty by se tedy potom měly vyložit podle OZ. Ovšem např. pro instalace vn máme už jen tu ČSN 33 1500, takže tam u VTZ lze bez diskuse provádět revize ve lhůtě do konce roku.

Ber to tak, že se 1.4. domluvíš se sousedem, že mu nejpozději 1 x ročně otrháš jabloň, ale že postačí nejpozději do 15.10. No a potom by přišel nějaký chytrolín  ze zemědělské inspekce, který by tvrdil, že musíš sklizeň udělat nejpozději do 31.3.,  protože tak praví OZ, který stojí nad nějakou tvojí dohodou se sousedem. To bys přece rychle našel v kůlně vidle, i když je na ty jablka nepotřebuješ. :) 

František Šohajda:
Tak proč tím argumentuje OIP při svých kontrolách a dává to jako závadu?? :-\
Mají určitě nějaký dokument podle kterého to tak dělají.
(Mysím problém datumu na PRZ.)
Divné?    ?

Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec  14.10.2016, 22:53

Mimo mísu bych to nestavěl pokud neexistuje problematice elektro přímější předpis řešící odpočet lhůt.

Nedávno jsem dělal pro jednu velkou firmu revize spotřebičů a elektrických rozvodů.
Zadavatel velmi trval na provedení revizí spotřebičů k datu poslední revize. Ale u instalace elektrických rozvodů mu to stačilo do konce roků.
Ukazoval mi zápis s kontroly OIP, kde byla napadená lhůta revizi spotřebičů. Přitom kontrolovali všechny revize a položkový plán revizí.
Také jsem stále tvrdil, že je to otázka kalendářního roku a ne od "datumu k datumu".
Aspoň taková byla letitá praxe.

V tom zápise bylo více zajímavých věcí. Ale to by bylo na samostatné téma.
Bylo tam asi 10 závad, ale nebylo to na pokutu.....

Radim Strycharski:
Citace: Jan Bocek  15.10.2016, 21:07

Zadavatel velmi trval na provedení revizí spotřebičů k datu poslední revize. Ale u instalace elektrických rozvodů mu to stačilo do konce roků.

To může být zrovna dáno tím, že ČSN 33 1600 ed. 2 udává pouze lhůty bez dalšího upřesnění, jestli se nepletu. Potom se použije upřesnění z občanského zákoníku narozdíl od pevných rozvodů, notabene jestli je někde přímo uvedeno, že lhůty byly určeny podle ČSN 33 1500. Jinak ony pragrafy 605 až 608 určitě nejsou žádné nóvum a asi byly převzaty z nějakého dřívějšího zákoníku. Vždyť např. u vyhl. 100/1995 Sb.,  která taky obsahuje lhůty bez dalšího upřesnění, je každý léta zvyklý, že lhůta platí "do dne" a nikdo se nad tím nikdy nepozastavoval . Zatím mně to připadá tak, že někdo na OIP "objevil Ameriku".

Milan Hudec:
Celé je to o tom že legislativu kolem elektra tvoří v mnohých případech senilní jedinci bez známky možnosti sebereflexe.
Výsledkem je pak křížová možnost výkladu i těch nejzákladnější ch  pojmů.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana