Jaké krytí a provedení musí mít zásuvky a světla v paneláku ve sklepě?

<< < (6/7) > >>

František Šohajda:
Citace

Nasytí mě jednou stát, za který kopu, nebo mě nechá chcípnout bez peněz pod mostem, kde mi budou házet do klobouku drobné ti, co zákony a vyhlášky nedodržují.
Sakra, to je zase polemika, že?

Jak tak vidím ze svého okolí, tak spousta RT (cca odhadem 70-80%) nikdy nebyla na žádném školení mimo zkoušky RT!!
Pak volají, že dělají revizi dřevostavby, co je nového a co mají do RZ napsat! (doh)
A podobné perličky.
Z toho vyplívá provádění revizí bez jakéholiv dokumentu!
Běžné montéry nevyjímaje, tam je to daleko,daleko horší s dalším vzděláváním.

Jan Alin:
Citace: Pavel Horský  11.10.2016, 06:32

Nasytí mě jednou stát, za který kopu, nebo mě nechá chcípnout bez peněz pod mostem, kde mi budou házet do klobouku drobné ti, co zákony a vyhlášky nedodržují.

Viděl bych to na ten klobouk, možná se tam potkáme.

Jan Alin:
Citace: Ivan Polínek  11.10.2016, 00:35

S těmi žárovkami již opatrně, jsou dle EU zakázané :D

Použít žárovku snad zakázané není. Můj lustr zakázal EU a máme doma pohodu, s bednou náhradních žárovek to zřejmě už doklepu pokud nevylezou s něčím, co se mě bude líbit.

Pavel Jiráček:
Když se vrátím k instalaci zásuvky ze světelného vývodu, nutno upozornit na připojení zásuvky za proudovým chráničem, který pravděpodobně u světelné obvodu nebude.

Pavel Horský:
Citace: Pavel Jiráček  11.10.2016, 20:02

Když se vrátím k instalaci zásuvky ze světelného vývodu, nutno upozornit na připojení zásuvky za proudovým chráničem, který pravděpodobně u světelné obvodu nebude.

Pokud někdo provádí el. instalaci bez PD, nemá k dispozici vyhodnocení vnějších vlivů sklepních prostorů, nedokáže sám vyhodnotit, zda je nutné vybavit světelný okruh proudovým chráničem. Pakli-že doplní do tohoto okruhu zásuvku, která bude užívána laiky (což je v paneláku tutovka),  musí dodržet požadavky ČSN.

Takže polemizace o tom, zda chránič bude či nebude byť na světelném okruhu je jaksi mimo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana