Jaké krytí a provedení musí mít zásuvky a světla v paneláku ve sklepě?

(1/7) > >>

Tomasio P.:
.
Chceme v našem paneláku ze 70. let dát do bývalé prádelny a sušárny zářivkové svítidla a po jedné zásuvce. Každá místnost má u stropu krabici se 3 vodiči, na kterou je napojené současné žárovkové svítidlo, které je chráněné drátěnou mřížkou a ochranným sklem.
Obě místnosti jsou zároveň se sklepy na stejném patře jako hlavní vchod (1.PP),  od chodby a výtahu je dělí 2 dveře. V místnostech není voda (již to není prádelna).
Jaké krytí a provedení musí mít zásuvky a světla v paneláku ve sklepě?

Jan Franěk:
Pokud jsme u slov musí být, tak začněme určením vnějších vlivů. To nám pak napoví více.  o:-)

Ale běžně se v podobných prostorách potkávám s IP43 a vyšším.  ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Nepotkal jsem sklep v paneláku, kde jsem před vstupem obdržel kompletní dokumentaci včetně určení VV. Kdo jo, má u mě pivo.

Je to prostor poměrně suchý, ale občas studený. Krytí IP20 moc dlouho nevydrží, přikláněl bych se k průmyslnému provedení, tedy IP43 a vyšším. Na druhou stranu nám v těchto prostorech napáchají větší škodu zloději žárovek a trubic i celých svítidel, než stihne udělat vlhko.

Zásuvky bych neřešil, dejte tam provedení venkovní a máte klid.

Vyměnit hliník za měď je problém?

Patrik Mlynar:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.10.2016, 22:39

Vyměnit hliník za měď je problém?

Skuste presvedcit na schodzi skupinu dochodcov, ze to, co funguje a je pouzivane len obcas, treba vymenit a zaplatit majstra so sadzbou od 10 eur / hodina. Ono ten hlinik nie je az taky zly, ako sa tu maluje cert na stenu. Prave som demontoval instalaciu osvetlenia schodov v panelaku z roku 1968, hlinikove vodice omotavane jeden okolo druheho, potom cokolada a tenka med k objimke. Ziadne opalene izolacie, ziadne tecenie hlinika.

Pavel Horský:
Např. u nás jsme odstranili zbytečné prostory ajko prádelny, sušárny a kočárkárny, nechali jsme vzdít nové sklepy, položit dlažbu. Sklepy jsou čisé, suché, všude je IP20.
Opravdu záleží na Vnějších vlivech. Pokud je nemáte vypracovány, stačí se obrátit na mě nebo na některého z mých kolegů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana