Je proříznutá izolace vodičů až na jádro důvodem k opravě?

(1/6) > >>

lukas82:

V novem byte jsem pri kontrole bytoveho rozvadece zjistil,ze elektrikar mnohym z vedenych vodicu k jisticum atp uvnitr rozvadece pri odizolovani plaste kabelu proriznul plast zil vodicu, vcetne zivych fázových.
Nekolik hnedych vodicu nema tedy dostatecnou ochrannou izolaci a je mozne se dotknout primo medi s napetim.

Je toto v poradku anebo to ma elektrikar predelat?
Mam obavu z pozaru atp a take jak je udelany zbytek instalace v byte.

Ludvík Kubík:
Můžete uvést důvody, které vám brání pozvat revizního technika, když se navíc obáváte požáru?

Milan Hudec:
Cimco má nový vylepšený "Jokari",  super doporučuji.

Radek Červený:
Citace: Milan Hudec  03.10.2016, 22:44

Cimco má nový vylepšený "Jokari",  super doporučuji.

A umí už odholit i kapitalisticko u CYKY 3x1,5?  ;) Ten kruhový, co mám já, odholí jen komunistickou, nebo kapitalisticko u 2,5. Na skutečnost. jak se neustále zvětšuje vodivost mědi a ztenčuje průměr kabelu, nestihl výrobce reagovat a proto Jokar po kabelu pouze klouže, ale to je už opačný extrém toho, co píše tazatel  :D

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: lukas82  03.10.2016, 14:05

Je toto v poradku anebo to ma elektrikar predelat?
Mam obavu z pozaru atp a take jak je udelany zbytek instalace v byte.

Nechal bych ho to předělat.

Nejde jenom o požár, občas do rozvaděče strkám ruce a nerad bych se tam dočkal překvapení.

Taky se mi někdy stane, že si naříznu izolaci vodiče. Buď mám blbě nastavený Jokari, nebo jsem líný pro něj jít a vezmu to neopatrně nožem. Pokud to jde, vodič vyměním, pokud nejde, poškozenou část zaizoluju. Není to nic pěkného, dobrou reklamu mi to nedělá, ale pořád lepší, než pozdrav z elektrárny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana