Musí ovládací páčka jističe při vybavení jističe spadnout dolů ?

(1/3) > >>

Ivo Blažek:
Mám hlavní jistič v elektroměrovém, venkovním rozvadeči typ EIA FE 30-3, B25 (viz. foto) Při vybavení jističe se ovládací páčky jističe nepřeklopí dolů. Nepoznám tak, že jistič vypadnul, musím jej  zkusmo  vypnout a znovu natáhnout.  Technik EONu mi tvrdí, že je to dáno typem jističe, a pokud vybaví nadproudem, nikoliv zkratem, páčky spadnout nemusí. Mě se to nezdá. Je to možné ? Dále mi sdělil, že pokud jej budu měnit, musí mít  zkratuvzdornost 10 kA, nikoliv jen 6kA. Je to tak ?

Jan Franěk:
Citace: Ivo Blažek  31.08.2016, 11:53

Mám hlavní jistič v elektroměrovém, venkovním rozvadeči typ EIA FE 30-3, B25 (viz. foto) Při vybavení jističe se ovládací páčky jističe nepřeklopí dolů. Nepoznám tak, že jistič vypadnul, musím jej  zkusmo  vypnout a znovu natáhnout.  Technik EONu mi tvrdí, že je to dáno typem jističe, a pokud vybaví nadproudem, nikoliv zkratem, páčky spadnout nemusí. Mě se to nezdá. Je to možné ?

Ano, je to možné. Sice neznám dost dobře tento konkrétní typ, ale už jsem se s tím také setkal. Občas i jako poruchou na jističi.

Dále mi sdělil, že pokud jej budu měnit, musí mít  zkratuvzdornos t 10 kA, nikoliv jen 6kA. Je to tak ?

Samozřejmě. Projděte si důkladně připojovací podmínky příslušného distributora.  ;)

Soukupp:
Staré černé, bakelitové jističe také někdy neshodily páčku dolů, ale vypadl jen obdélníkový terčík pod páčkou.

IM:

... a pokud vybaví nadproudem, nikoliv zkratem...
Nadproudy dělíme na přetížení a zkraty. :-[

Jiří_Hrubý:
Soudě dle absence jakýchkoli jiných indikátorů stavu jističe, odhaduji že je vadný a proto páčka nepadá.
Co se bakelitových IT IJ  týče, těm páčka nepadala nikdy, pouze terčík.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana