Musí ovládací páčka jističe při vybavení jističe spadnout dolů ?
Jiří Schwarz:
Znám kombinovaný jistič/chránič, kde se dá podle polohy páčky poznat, jestli došlo k vybavení tou jističovou nebo chráničovou částí.
Ale u starších jističů nic podobného neznám, ale už jsem se několikrát setkal s tím, že starý třífázový jistič "vypínal" jednu fázi, ale neshodil ty zbývající, páčka zůstala nahoře.
Takže bych to spíše viděl na závadu a byl výměnu jističe. Když se začne dít něco nestandardního, nikdy nevíme co přesně a proč se děje a jak to bude pokračovat.
Pavel Horský:
U Bonega padá páčka jen do střední polohy. Pak mi volají lidé, že jim "vypadla elektrika", jistič nebo chránič nahodily a stále to nejde :)
Přijedu, natáhnu spoušť nejprve směrem dolu a pak nahoru.
Paní pak přímo čumí, když moje cena začíná na 350,-Kč.
Vždy se dozvídám "ale ten elektrikář co nám to tu dělal nám to neřekl".
No tak to si paní teď budete muset o ty peníze co jste mi dala říci tomu šulinovi co vám své dílo řádně nepředal. Jak pak všichni čumí, no to je sranda :)
Václav Třetí:
Jo jo - blbý lidi taky lidi.
Jenže co s nimi, doplácet na ně nemůžeme.
Pravdou je, že jističe Bonega nepoužívám, nejsem s nimi až tak úplně spokojen, montoval jsem je asi tak dvakrát, vždy na přání zákazníka, kdy si je sám také pořídil. Ale funkce rozlišení vypnutí manuálně a výpadku činností jističe není špatná, mnohdy by to pomohlo k rychlejší identifikaci závady, kdyby něco podobného zavedli i ostatní výrobci.
František Šohajda:
Nevypadnutí páčky při "zkratu" dělají hlavně levné jističe.(Naposledy to byl Kopp starší výroby)
U kvalitního jističe jsem se s tím nesetkal.
To je vždy porucha uvnitř jističe. :-\
Roger:
Citace: Pavel Horský 01.09.2016, 11:04
U Bonega padá páčka jen do střední polohy. Pak mi volají lidé, že jim "vypadla elektrika", jistič nebo chránič nahodily a stále to nejde :)
Přijedu, natáhnu spoušť nejprve směrem dolu a pak nahoru.
Paní pak přímo čumí, když moje cena začíná na 350,-Kč.
Vždy se dozvídám "ale ten elektrikář co nám to tu dělal nám to neřekl".
No tak to si paní teď budete muset o ty peníze co jste mi dala říci tomu šulinovi co vám své dílo řádně nepředal. Jak pak všichni čumí, no to je sranda :)
A to je neupozornite na mozny postup (natahnout dolu a nahodit) zamerne anebo z roztrzitosti? :-) za tech 350,- to myslim nestoji...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana