Je možné umístit zásuvku v kuchyňské lince přímo pod přívod vody?
Radek Sabaš:
Zprávu jsem napsal kladnou, v bytě jinak bylo vše v pořádku. Není důvod kvůli tomuto hned psát, že zařízení není schopno bezpečné provozu. Ale v závěru jsem na toto upozornil a teď záleží na majitelovi, jak se k tomu postaví. Kdyby se už něco někdy třeba za rok stalo, tak je tam moje upozornění a že s tím nikdo nic neudělal, to je na nich. Podle mě těch pár řádků navíc ten papír snese.
Václav Kalina DC:
Citace: Radek Sabaš 04.07.2016, 10:03
Zprávu jsem napsal kladnou, v bytě jinak bylo vše v pořádku. Není důvod kvůli tomuto hned psát, že zařízení není schopno bezpečné provozu. Ale v závěru jsem na toto upozornil a teď záleží na majitelovi, jak se k tomu postaví. Kdyby se už něco někdy třeba za rok stalo, tak je tam moje upozornění a že s tím nikdo nic neudělal, to je na nich. Podle mě těch pár řádků navíc ten papír snese.
Přesně tak, jinak se ani postupovat nedá. Pokud se mi něco jako RT nelíbí, musím to odůvodnit příslušným článkem v normě a nebo mám možnost od toho utéct, ale to je asi tak všechno.
Maroš Klein:
Nejako mi v tom priestore pre normálne a určené požívanie chýba voda samotná. Ventil je vyrobený pre pripojenie hadice, teda pokračovanie rozvodu vody a nie na jej vypúšťanie.
Ak už, tak riešiť vzdialenosť zásuvky od rozvodu vody, z tohto typu kohútika sa totižto dá ťažko normálne trafiť aj do vedra.
Jozef Baránka:
Nevadí, že vodovodný uzáver a el.zásuvka sú vedľa seba. Pravdepodobne je to kvôli ohrievaču vody. A pravdepodobne tento ohrievač má vlastný okruh s ističom. A predpokladajme ešte, že zapínanie/vypínanie ohrievača sa z dôvodu zhoršeného prístupu nevykonáva vidlicou od spotrebiča, ale týmto ističom.
Podľa dokumentácie k ohrievaču, elektrika by sa mala zapínať až vtedy, keď je voda v ohrievači. Takto by som do revíznej správy odôvodnil vypnutie ističa, ak by v zásuvke bolo napätie.
Juraj Rojko:
Nemůžu odolat nutkání přidat jeden ilustrační obrázek z dnešní iDnes. Zejména kvůli popisu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana