Je možné umístit zásuvku v kuchyňské lince přímo pod přívod vody?

<< < (7/12) > >>

Milan Hudec:
Kolik litrů vody se podaří nastříkat do krabice přes zásuvku budto s víčkem nebo se zasunutou vidlicí?
Ani jeden (dance)

Vít Rotrekl:
Správně ani jeden, protože krabička má rozměry 73mm průměr, 45mm výšku, takže to máme objem necelý dvě deci :-). Nějaký prostor, zabere strojek, nějaký dráty, takže tak 1,5 deci by se do té krabičky mohlo vlézt :-)

Zdenek Hejčl:
No a jaká krabička:
 plochá čtverhranná
 hluboká čtverhranná
 mělká kulatá
 středně hluboká kulatá
 hluboká kulatá
nebo pro lištové rozvody
Každá má jiný objem.
 :D ;D

Jan Bocek:
Citace: Vít Rotrekl  01.07.2016, 15:43

Já to rozseknu...a pak mi tu někdo setne hlavu :)

Shrnul bych to takto.
 Není to nějaké extra supr řešení. Ale zase to provedení není takové, ze kterého by se mě ježily chlupy na zádech. Nazval bych to takovým horším standatrem.

Argumentace, že když začne stříkat voda, tak bude vypadávat elektrika, je taková nijaká. Kolikrát jste to kdo za svoji kariéru řešili? Já ještě ani jednou. Pravda elektrikou se živím jen cca 18 let. Myslím, že v momentě, kdy z kuchyňské linky začne stříkat voda, je nějaká elektrika každýmu ukradená. Potřebuje zastavit vodu. A až pak se řečí co dál... myslím, že demontovat víčko zásuvky a fénem vysušit není nic složitýho a to riziko, že to někdy budu muset dělat nějak skousnu. Ano, já bych to takhle nevytvořil, osadil bych zásuvku do úrovně kohoutku a cca 10-20cm vedle, dle parametrů osazované kuch. linky.

Ale že bych tohle považoval za nějaký šlendrián? To rozhodně ne. Viděl jsem spoustu daleko větších zvěrstev, který nikdo neřeší. A daleko nejvíce v průmyslu, kde by to mělo nějak vypadat, a měla by se provádět údržba, serevis...

(jednicka) (beer)

Určitě by mi to při revizi nevadilo. Při revizí je spoustu jiných důležitých věcí, které musím prohlédnout a proměřit. Boduješ Vítku za odvahu. Je vidět, že máš nějaké instalace za sebou....

Jaroslav Molák:
Já jsem celou záležitost vnímal odlišně. Mě nezaujala přítomnost ventilu a jeho hloupá pozice vůči zásuvce. Já v záležitosti viděl neřemeslnou práci, protože byla zvolena pozice nejméně výhodná pro přehlednost a přístup k zásuvce; záměna pozice;  zásuvka měla být rozhodně nad případnou poličkou a ne pod ní.  Možná havárie vody v provozu nehraje téměř žádnou roli.
To jenom nerozhodnost, pramenící z malé zkušennosti RT vede k tomu, že hledá předpis a těch je zcela dostatek, jak se postavit k řešení problému.
V praxi jsem se setkal s případem, kdy byla "ukrytá" zásuvka za nábytkem příčinou smrtelného úrazu. A byl to můj kolega. Tato okolnost mě vede  k tomu, že vůbec nerad vidím ukrytou zásuvku za nábytkem.
V neřemeslné práci vidím ten šlendrián já, protože jenom lajdácká práce na všech stupních řemesla počínaje projektem(pokud vůbec je, anebo je okopírován),  zhotovitelem dnes mnohdy neřemeslníkem až po revizního technika, který má problém se vzdělávat (vložit  1000 Kč za 6 měsíců v roce za přístup k tech. normám snad není mnoho) v řetězci maličkostí vede k úrazu.
Tedy na bedra RT se klade zodpovědnost za neřemeslnnou práci zhotovitele a otázku v úvodu diskuze, nedivím se tazateli, že hledá oporu pro svoje rozhodnutí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana