Co si počít když bytové družstvo nechce řešit ochranné pospojování?

<< < (3/13) > >>

Michal Štauber:
Citace: Miroš Jan  16.06.2016, 12:40

Ono to je spíš k pláči, než k smíchu  :(

Myšleno to bylo jako z jejich vodáckého pohledu

Miroš Jan:
Citace: Michal Štauber  16.06.2016, 12:46

Myšleno to bylo jako z jejich vodáckého pohledu

Již několik let, je situace taková, že se do stavebních elektroinstala cí, hrabe kdejakej jouda, aniž by to uměl, nedejbože měl na to papíry. (zle)
Co s tím, nic. Již to několik let neřeším.
 (dance)

František Šohajda:
Citace: Milan Hudec  16.06.2016, 10:04

Že jsou stupačky mnohdy poslední záchrana bezpečnosti provozu TN C systému ví snad každý.

To je sice pravda,ale nemůžeme všeobecně na pospojení v těchto stupačkách 100% spolehnout!
Instalace jako taková by měla být revidovaná a opravovaná tak, aby případné zrušení v nějakém bytě (stupačce) nemohlo být zdrojem úrazu.

Petr Mužík:
Z vlastní zkušenosti, nyní jsme řešili na 7-mi podlažním domě...byt v 1. NP volala paní že jí kope voda...provedl jsem kontrolu, samozřejmě výměna stoupacího vedení a pospojování fuč, ta jsem pospojování udělal jak má být (plyn, kovová vana...atd). Za dva dny volala paní, že v 2. NP souseda kope vana a voda...opět stejný problém, samozřejmě nic nepospojováno. ..a navíc koupelna stále v TN-C, dále volné PEN vodiče v zásuvkách linky a koupelny, kde byla pračka...divím se, že ten člověk ještě žije...prý se mu zdálo divné, že když se koupe ho to brní .......
Proto důrazně doproučuji.... tlačit tlačit tlačit aby se pospojování obnovilo.....j ak má být!!

Radim Cienciala:
Citace: Miroš Jan  16.06.2016, 12:53

Již několik let, je situace taková, že se do stavebních elektroinstala cí, hrabe kdejakej jouda, aniž by to uměl, nedejbože měl na to papíry. (zle)
Co s tím, nic. Již to několik let neřeším.
 (dance)

Kde jaký jouda :)
To jste mi připomněl situaci.
Onehda jsem prováděl pravidelnou revizi na jedné dílně, při měření zásuvek jsem zjistil že v jedné jediné místnosti nejsou v pořádku. Když jsem je pak rozebral nestačil jsem se divit. Byla tam ještě stará TN-C kabel(CYP) či tak nějak. Zásuvka byla zapojená stylem-fáze správně ale pen byl pouze připojen na pravou zdířku. Tudíž kolík vynechán. Když jsem si pak nechal zavolat firmu co měnila ty zásuvky a vyjádření elektrikáře proč to tak udělali. Malem jsem se posr.l. Byla to profesionální firma v našem kraji známá a pan elektrikář(mimo jiné parťák firmy). Mi odůvodnil problém tak že tam chtěli dát chránič a že to mněli v plánu předělat. V té místnost pracovali s ručním nářadím Tř.I, Od té doby jsem po této firmě měl možnost vidět pár staveb a člověk by nevěřil co mohou elektrikáři udělat. Ale revizi mněli vždy vypsanou to je hlavní ne.  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana