|
|
Michal Čeleda
Neverifikovaný uživatel @4

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 07.06.2016, 21:04 » |
|
Koupil jsem LED žárovku do hlavního světlometu.
LED žárovka asi pro daný typ světlometu bude určitě homologována, že? Protijedoucí vám jistě poděkují. Do "žárovkového" světla LEDka nepatří. Problém je v tom, že má v sobě zřejmě přerušovací obvod nebo nějaký trafíčko, který mi dělá bordel v napětí a proto mi šumí rádio.
Pokud by snad byla na 12V, tak je tam max. odpor, "trafíčko" asi těžko. Při jízdě na motorce je třeba se věnovat řízení. Třeba na GoldWingu rádio je, ale tam bych asi LEDku nedal. Dá se taková věc řešit připojením paralelního kondenzátoru na svorky patice žárovky? Nebo je vhodnější jiné řešení? V případě, že jde použít ten kondík, jakou hodnotu zvolit?
Řešil bych instalací doporučeného typu žárovky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
noirut
---------------
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 08.06.2016, 10:37 » |
|
můžete poslat odkaz na schválenou náhradu běžné žárovky do světlometu? Já jsem se totiž díval, a ani takový Osram nemá homologované LED náhrady a podle mne to ani není možné, jelikož světlomety musí být přizpůsobeny zdroji světla, a LED má jinou charakteristik u. Navíc předpokládám, že homologovaná by byla asi hodně drahá, značková, a tam opravdu nevěřím, že by byla vyrobená tak blbě, že by rušila rádio. Rád bych tedy věděl, kde se dá koupit LED schválená na silnice. Dík za info.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 08.06.2016, 14:42 » |
|
Schvalenie to uz z principu mat nemoze, kvoli zakladnym zakonom optiky... Never say never
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08.06.2016, 17:25 » |
|
To je úplné umělecké dílo. Ostatně i cena tomu odpovídá. K čemu je to ale dobré nechápu.
Poddajná extenze chladiče, určená pro montáž do stísněných podmínek. Jiný důvod té opičárny mě nenapadá.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
noirut
---------------
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 09.06.2016, 08:49 » |
|
Díky za odkaz, tušil jsem, že něco takového může existovat, a oprávněně se dalo čekat, že to nebude za 5,50 z Číny. Nicméně pochybuji, že by takový výrobek (byť Philips je dost šunt značka) měl problémy s odrušením. Myslím, že nás tu zadavatel krmí, nebo mu to někdo o té homologaci nakecal. Nicméně já bych si to do světlometu nedal, ani tu z Číny, čímž bych navíc porušil zákon, ani tyhle předražená umělecká díla. Zlaté NightBreaker.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 09.06.2016, 09:58 » |
|
Jen poznámka - uvnitř může být proudový zdroj:...
U takto výkonného světelného zdroje ne že může, ale musí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 10.06.2016, 09:23 » |
|
Ono to bude Čína. Název výrobce Phillips se dvěma L hovoří za vše.
Já bych to viděl podobně - to Philips Luxeon se bude týkat samotných LED čipů, ne finálního výrobku.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|