|
|
|
|
|
noirut
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 08.06.2016, 10:37 » |
|
můžete poslat odkaz na schválenou náhradu běžné žárovky do světlometu? Já jsem se totiž díval, a ani takový Osram nemá homologované LED náhrady a podle mne to ani není možné, jelikož světlomety musí být přizpůsobeny zdroji světla, a LED má jinou charakteristik u. Navíc předpokládám, že homologovaná by byla asi hodně drahá, značková, a tam opravdu nevěřím, že by byla vyrobená tak blbě, že by rušila rádio. Rád bych tedy věděl, kde se dá koupit LED schválená na silnice. Dík za info.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 08.06.2016, 14:42 » |
|
Schvalenie to uz z principu mat nemoze, kvoli zakladnym zakonom optiky... Never say never
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08.06.2016, 17:25 » |
|
To je úplné umělecké dílo. Ostatně i cena tomu odpovídá. K čemu je to ale dobré nechápu.
Poddajná extenze chladiče, určená pro montáž do stísněných podmínek. Jiný důvod té opičárny mě nenapadá.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
noirut
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 09.06.2016, 08:49 » |
|
Díky za odkaz, tušil jsem, že něco takového může existovat, a oprávněně se dalo čekat, že to nebude za 5,50 z Číny. Nicméně pochybuji, že by takový výrobek (byť Philips je dost šunt značka) měl problémy s odrušením. Myslím, že nás tu zadavatel krmí, nebo mu to někdo o té homologaci nakecal. Nicméně já bych si to do světlometu nedal, ani tu z Číny, čímž bych navíc porušil zákon, ani tyhle předražená umělecká díla. Zlaté NightBreaker.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 09.06.2016, 09:58 » |
|
Jen poznámka - uvnitř může být proudový zdroj:...
U takto výkonného světelného zdroje ne že může, ale musí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 10.06.2016, 09:23 » |
|
Ono to bude Čína. Název výrobce Phillips se dvěma L hovoří za vše.
Já bych to viděl podobně - to Philips Luxeon se bude týkat samotných LED čipů, ne finálního výrobku.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|