Proč mi neustále vypadává hlavní jistič?
Mirek Špaček:
Chtěl bych se tu optat na jeden problém, který máme v bytě 3+1
Jerná se mi o to, že asi 19x do týdne vypadne hlavní jistič na chodbě (venku). Vypadává pouze při zapnuté myčce, nebo pračce a zapne se např. Mikrovlnná trouba. Pračka s myčkou zároveň zapnuté být nemohou. V bytě máme stále zapnutou akorát lednici a maximálne router, wifi a tv.
V bytě je nový kompletní rozvod elektriky. Pračka, myčka, atd....vlastní jistič v bytě 16A. Světla jsou dva okruhy po 10A. Venkovní jistič je zaplombovaný, ale přečtu na něm 500V, 20A - starý černý. (Na faktuře od Eon platim za jistič 1x25A...ale to bude asi rozmezi)
Před novou elektroinstala cí a rekonstrukcí nevím jestli vyskakoval hlavní jistič, protože tu bydlel jeden starý pán, který používal max televizor a možná lednici.
Nevím jestli je někde chyba, nebo uz je hlavní jistič unavený, ale je to už docela omezující, už mi to vzalo i satelit.
ACEOF ACES:
Podle mého názoru je problém v tom hlavním jističi, já bych ho nechal vyměnit za jistič 1x25A.
Ale nelze vyloučit ani jinou závadu.
Mirek Špaček:
(poklona) za rychlou odpověď.
Mohu se ještě optat? Kdo je schopen tento starý jistič vyměnit, když je to za plombou?
Vít Rotrekl:
V rajonu EON a ČEZ, kterýkoli schopný!! elektrikář. Pokud je to rajon PRE, tak jen ten kdo to od PRE schválené, že může tyto práce provádět.
Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl 05.06.2016, 20:40
V rajonu EON a ČEZ, kterýkoli schopný!! elektrikář. Pokud je to rajon PRE, tak jen ten kdo to od PRE schválené, že může tyto práce provádět.
Na zaklade zaslaneho formulare revize HDV/vymena hl. jistice smi kazda elektro firma i v rajonu PRE. Jen se o tom moc nemluvi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana