Co vydrží temelín?

(1/3) > >>

Zdeněk Hruška:
Tak nějak mě napadlo jak by Temelín ustál náhlé odpojení od sítě při plném výkonu.Jelikož nejsem na takové úrovni abych domyslel do detailů případné děje v elektrárně,rád bychpožádal každého ,kdo o tom něco ví,aby mi trochu napověděl.
PS:doufám,že mi někdo neřekne,že vybuchne ??

Jiří Fuksa:
To: Hruška
 :) ;) :D ;D
Museli by tam zhasnout, protože jeho vlastní spotřeba není krytá z jeho vlastní výroby a napájení osvětlení berou právě z té sítě.
 :) ;) :D ;D

Pavel Rotrekl.:
Je potřeba rozlišovat odpojení od sítě, jak má na mysli pan Fuksa, a odpojení od sítě, do které elektřinu dodává. Asi vás vyděsím, ale právě to zkoušeli osudnou noc v Černobylu. Z informací v novinách apod. vím, že v Temelíně v takovém případě nebezpečí nehrozí, protože chladicí čerpadla jsou údajně dobře zálohována. Pro ten účel je tam zásoba nafty pro generátory na několik dnů.

Zdeněk Hruška:
Asi jsem se nevyjádřil zcela jasně:
Odpojením mám na mysli např.:přerušení vedení vlivem vichřice-prostě něco nepředvídatael ného.A spíše mě zajímá jak by to "odlehčení" unesl generátor,popřípadně kam s odpadním teplem?

Pavel Rotrekl.:
Generátor by to unesl stejně, jako v jivých elektrárnách, ikdyž je tento největší v republice. Určitě má nějakou regulaci. A odpadní teplo ? Ve Vltavě je vody dost. Dporučuji navštívit informační středisko.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana