Potrubí bude dlouhé v prvním úseku mezi vývody v místnostech cca 2m, pak dalších cca 3m by to bylo na střechu. Celkem tedy 5, max. 6m. Bude tedy pro tuto délku zapotřebí potrubí větší jak 100mm?
@Jirka: Ani jedno řešení není úplně ideální, ale raději bych se asi vyvaroval možnosti šíření zápachu než problému s vyvětráním (odebráním) tepla z nevětrané místnosti.
@František: Jaký model s el. žaluziemi by jste mi doporučil. To by mohlo být řešení
@Juraj: Geberit Duofix jsem zrovna montoval a nějaká příprava na odsávání pachu z mísy tam je, jen nemůžu nyní najít doplňkovou sadu DuoFresh, se kterou by to bylo pak funkční.
Bude také potřeba mít přístup vzduchu a nějaké přisávání?
Co se týče přenosu hluku, je lepší mít zvlášť ventilátory a pak o něco slabší než mít uvnitř trubky jeden nahoře v půdě?
Když tak o tom přemýšlím, tak i ve variantě 2 by musel mít ventilátor takovou sílu, aby ten pach nebo páry poslal z místnosti až na střechu, je tomu tak?
Co se týče chytání sražené vody na stěnách, řešit nějaké izolované trubky nebo je izolovat má smysl? Případně jakým způsobem se dá v rámci potrubí u větráků řešit separační prostor? Napadlo mě jedno řešení, že v rámci rozvodu, bych na začátku použil Tčko, které bych zadělal krytem, možná na to ale existují efektivnější komponenty.
Doufám, že se neptám moc blbě, ale v oblasti vzduchotechnik
y nemám téměř zkušenosti, tak jsem rád za každou radu